АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

У столиці втричі зросла кількість харчових отруєнь

Читать на русском
У столиці втричі зросла кількість харчових отруєнь
У столиці втричі зросла кількість харчових отруєнь

Столична Держспоживслужба заборонила роботу кейтерингової компанії, яка забезпечувала харчуванням понад пів сотні приватних освітніх установ через невідповідні умови зберігання продуктів у спеку.

Через аномальну спеку і відключення електропостачання доволі складно дотримуватись вимог безпеки харчових продуктів. Керівник головного управління Держспоживслужби в Києві Олег Рубан заявив про значну кількість скарг на зіпсовану продукцію в магазинах та харчові отруєння. Подробицями він поділився в коментарі виданню "Телеграф".

Рубан повідомив, що у Києві за останній тиждень втричі зросла кількість отруєнь у закладах громадського харчування. За його словами, це сталося через неправильне зберігання продуктів у ресторанах і кейтерингових компаніях.

З 15 липня в столиці заборонили роботу однієї такої компанії, що забезпечувала харчуванням приватні дитсадки та літні табори при приватних школах.

"Ця фірма співпрацювала з більш аніж 50 освітніми установами. Ми виявили в її роботі масу порушень, починаючи з невідповідних умов зберігання продуктів і закінчуючи приготуванням їжі в непристосованих для цього місцях. Зараз терміново повідомляємо керівництво шкіл і садочків, щоб шукали інший спосіб забезпечити харчування дітей", — розказав Рубан.

Крім того, щодня до Держспоживслужби надходить від трьох до п’яти скарг на якість продуктів у магазинах. Попри наявність генераторів, деякі торговельні точки вдаються до економії та не завжди користуються ними.

"Як наслідок, продукти псуються. Ми почали моніторинг роботи ритейлу — будемо досліджувати, як дотримуються температурного режиму зберігання товару більш аніж 300 магазинів Києва. У разі виявлення зіпсованої продукції, даємо припис на її списування й утилізацію", — зазначив Рубан.

Він попередив, що два наступні тижні в Україні також будуть спекотними, тому радить ретельно вибирати продукти. При підозрі та сумнівах їхньої якості, звертатися до Держспоживслужби.


Теги: Рубан ОлегДержспоживслужбаГоспотребслужбаКиївКиевотруєнняОтравление

Дата і час 16 липня 2024 г., 00:32     Переглядів Переглядів: 1828
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.068529