АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

У ракеті, якою РФ вдарила по "Охматдиту", була американська мікросхема, - NYT

Читать на русском
У ракеті, якою РФ вдарила по "Охматдиту", була американська мікросхема, - NYT
У ракеті, якою РФ вдарила по "Охматдиту", була американська мікросхема, - NYT

Крилата ракета дальнього радіуса дії Х-101, якою Росія атакувала дитячу лікарню "Охматдит" в Києві, була оснащена мікросхемою з США. Ідеться про польову програмовану матрицю воріт Field Programmable Gate Array.

Як зазначає Національне агентство з питань запобігання корупції, російська ракета була оснащена електронікою американських виробників мікросхем, причому саме ця електроніка заборонена для продажу в Росію. Проте The New York Times повідомляє, що хоча чіп вироблено компаніями Advanced Micro Devices та Intel, до РФ мікросхема потрапила не з США.

Чіп Field Programmable Gate Array використовується у пожежних сигналізаціях, інтернет-модемах, ракетах і безпілотниках для обробки специфічних даних. Основним постачальником цих мікросхем у Росію є Китай, стверджує видання та додає, що багато американських виробничих потужностей розміщено саме в КНР.

Так, Texas Instruments та Micron Technology виробляє чіпи на заводах у китайських Ченду та Сіані – потім ці мікросхеми знаходять в російських дронах Shahed і "Ланцет". Окрім того, зазначений чіп Field Programmable Gate Array та інші у великих кількостях надходять китайським виробникам, які встановлюють їх у свою продукцію.

NYT: у ракеті, якою вдарили по  qhiqqhiqrqidkant

AMD, Texas Instruments, Micron та Intel виступають проти використання Росією своїх технологій і дотримуються американського експортного контролю. Однак виробники чіпів не зобов’язані та і не можуть достеменно відстежувати, куди саме відправляються їхні товари.

У свою чергу Росі організувала схеми паралельних поставок електроніки через дистриб’юторські компанії в Азії. Деякі компанії, які продають чіпи до Росії, зареєстровані в одному будинку у Гонконгу, з’ясували журналісти. Через них лише за липень-грудень 2022 року було ввезено до РФ чіпів на 15 млн доларів.

Серед гонконгських компаній, що беруть участь у схемі, є фірми, що належать колишнім гендиректору та комерційному директору Уральської гірничо-металургійної компанії Андрію Козіцину та Ігорю Кудряшкіну. Також називаються російський бізнесмен Олексій Чиченєв і його партнер Михайло Виноградов.

Окрім Китаю та Гонконгу, такі "перевантажувальні хаби електроніки" є у Туреччині , Об’єднаних Арабських Еміратах і Марокко.


Теги: КитайКНРХ-101СШАмікросхемимикросхемыРакетные ударыРакетні удариНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаОхматдитОхматдет

Дата і час 25 липня 2024 г., 22:53     Переглядів Переглядів: 1641
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.074323