АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Угорщина позичила в банках КНР мільярд євро

Читать на русском
Угорщина позичила в банках КНР мільярд євро
Угорщина позичила в банках КНР мільярд євро

Навесні 2024 року Угорщина взяла кредит у 1 мільярд євро у трьох китайських банків. Це найбільший кредит, колись отриманий у Будапешті.

Про це пише видання Politico з посиланням на дані із сайту урядової боргової агенції. Як стверджують журналісти, угорський уряд приховував кредит, доки про це не дізналися ЗМІ.

Кредит, наданий Банком розвитку Китаю, Експортно-імпортним банком Китаю та угорською філією Банку Китаю, був повністю використаний 19 квітня та має бути погашений протягом трьох років.

У матеріалі йдеться про те, що державний борг Угорщини знаходиться на рекордно високому рівні, тому Будапешт все частіше звертається до Пекіна за грошима.

«Значні запозичення відбуваються на тлі поглиблення Будапештом зв’язків із Пекіном.

В урядовій агенції вранці 25 липня зазначили, що кредитна угода "дозволяє фінансувати інвестиції в інфраструктуру та енергетичний сектор".

"Угода підтримує ставлення державного боргу до ВВП на рівні 28,9%", – повідомили там після того, як ЗМІ вперше написали про позику.

У травні Сіярто також заявив про низку спільних інфраструктурних проєктів із Китаєм, включаючи високошвидкісну залізницю до аеропорту Будапешта, вантажну залізничну лінію навколо столиці, нафтопроводи між Угорщиною та Сербією, а також ядерну співпрацю.

"У нас склалася висока міра політичної взаємної довіри. Наші двосторонні відносини перебувають на кращому етапі в історії і вступили в золоту подорож", - заявив президент Китаю Сі Цзіньпін перед візитом у Будапешт у травні. За кілька тижнів, одразу після того, як Угорщина взяла на себе головування в ЄС, Віктор Орбан відвідав китайську столицю.

Оскільки державний борг Угорщини становить рекордні 140 млрд євро (73,5% ВВП) і дефіцит бюджету в 6,7% ВВП, Будапешт відчайдушно потребує грошей, пише видання. Однак він досі очікує на заморожені мільярди євро кошти ЄС.


Теги: ВВПОрбан ВикторСиярто ПетерКНРКитайКредитикредитыУгорщинаВенгрия

Дата і час 25 липня 2024 г., 23:08     Переглядів Переглядів: 1832
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.101945