АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

«Укренерго» про відключення світла взимку: «Ми маємо готуватися до найскладніших ситуацій»

Читать на русскомRead in English
«Укренерго» про відключення світла взимку: «Ми маємо готуватися до найскладніших ситуацій»
«Укренерго» про відключення світла взимку: «Ми маємо готуватися до найскладніших ситуацій»

Частину ремонтних робіт на енергоблоках в Україні вдається завершити достроково, тож ситуація в енергосистемі відчутно покращується, сказав міністр енергетики.

Протягом зими в Україні працюватимуть усі 9 атомних енергоблоків. Також зменшення дефіциту в енергосистемі можуть збільшити імпорт електроенергії з Європи. Про це повідомили міністр енергетики України Герман Галущенко та голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"Ми маємо чіткі терміни ремонтної кампанії. Те, що вдається ці терміни посунути шляхом скорочення, це дуже позитивно впливає на енергосистему. Ми працюємо для того, щоб протягом зими всі 9 блоків на підконтрольній території України були в мережі. Воно так і буде, тому що попередні усі зими так і проходили", – зазначив Галущенко.

Міністр зазначив, що частину ремонтних робіт вдається завершити раніше встановлених термінів завдяки зусиллям фахівців. Це сприяє значному покращенню ситуації в енергетичній системі. За його словами, зараз атомні електростанції забезпечують понад половину загального споживання електроенергії в Україні.

"На сьогодні навіть без Запорізької атомної станції в системі атомна енергетика виробляє понад половину всієї електроенергії країни. Умовно – кожна друга лампочка світиться завдяки електроенергії, виробленій "Енергоатомом", – зазначив Галущенко.

Для зменшення дефіциту енергії у зимовий період фахівці можуть збільшити імпорт електроенергії з Європи. Наразі ведуться розрахунки для оцінки можливостей збільшення імпорту з європейських країн, заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"У нашої енергосистеми пропускна спроможність для імпортного ресурсу є досить значною. Обмежувальними факторами на сьогодні для імпорту є певні "вузькі місця" на європейській стороні, саме в їхній мережі...Ми очікуємо на рішення до зими. Тому що безумовно наша мета мінімізувати цей дефіцит, який буде взимку", – пояснив він.

Кудрицький зазначив, що Україна звернулася до Асоціації європейських операторів ENTSO-E і наразі проводяться розрахунки щодо можливих шляхів обходу проблемних ділянок у європейській енергомережі. Це дозволить з’ясувати, наскільки можна збільшити обсяги імпорту з Європи до України на зимовий період, щоб підвищити запаси електроенергії у мережі та зменшити дефіцит.

"Чесна відповідь полягає в тому, що ніхто не знає, що робитиме наш ворог і наскільки успішними будуть його атаки. Тому нам треба відштовхуватися від того, що ми повинні максимізувати свою готовність – електростанцій, мереж, громад, забезпечення, наприклад, резервними джерелами харчування об’єктів критичної інфраструктури в містах зокрема, та й на побутовому рівні те, що ми можемо зробити у своєму власному будинку", – додав Кудрицький.

Він наголосив, що НЕК "Укренерго" завжди готується до найгірших сценаріїв.

"Ми не можемо дозволити собі бути надмірно оптимістичними. Як оператор енергосистеми, ми маємо готуватися до найскладніших ситуацій", – наголосив Кудрицький.

’Маємо готуватися до найскладніших ситуацій’: Укренерго про вимкнення світла взимку qhiqqhiqhxiqreant


Теги: МинэнергоМіненергоГалущенко ГерманКудрицкий Владимиротключения электроэнергиивідключення світлаУкренергоУкрэнергоГП НЭК Укрэнерго

Дата і час 27 липня 2024 г., 08:49     Переглядів Переглядів: 1996
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.126764