АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Time: Взаємини між Камалою Гарріс і Володимиром Зеленським - "непрості"

Читать на русском
Time: Взаємини між Камалою Гарріс і Володимиром Зеленським - "непрості"
Time: Взаємини між Камалою Гарріс і Володимиром Зеленським - "непрості"

Видання нагадує, що в середині лютого 2022 року віцепрезидентка США вирушила до Європи з місією інформування про можливу війну. Одним із її завдань була зустріч із Зеленським і донесення до нього, як США мають намір реагувати на початок військових дій.

За словами представника Білого дому, вона також мала надати останні дані американської розвідки та пояснити щодо "підготовки, необхідної для досягнення успіху на полі бою".

Мова, з якою вона виступила, була сприйнята не зовсім позитивно. Реакція українців на її слова також була неоднозначною, пише Time.

"Камала Гарріс сказала, що напад був неминучим", - згадує Олексій Резніков, який був присутній на зустрічі як міністр оборони.

Резніков також сказав: "Президент Зеленський відповів на це: Я зрозумів. Наша розвідка теж володіє цією інформацією".

Він і Харріс не змогли домовитися, ідеться у статті.

Зеленський закликав Сполучені Штати запровадити превентивні санкції проти Росії, стверджуючи, що це змусить Путіна переглянути своє рішення. Він стверджував, що якщо атака справді неминуча, то США мають надати Україні зброю, включаючи зенітні системи, винищувачі та важку артилерію.

За словами українських чиновників, які були присутні на переговорах, Гарріс відхилила обидві пропозиції. Вона заявила, що США не можуть запровадити превентивні санкції проти Росії, оскільки їх можна застосувати лише після скоєння діяння.

Замість того, щоб пообіцяти надіслати сучасну зброю, американці, за словами Резнікова, чинили тиск на Зеленського, щоб той публічно заявив про неминучість вторгнення.

Зеленський чітко запитав Камалу Гарріс: "Ви хочете, щоб я визнав це, але що це вам дасть? Якщо я визнаю це тут, у цій розмові ви введете санкції? І він не отримав відповіді".

«Позиція США на той момент полягала в тому, що загроза санкцій є сильнішим стримуючим фактором для Росії, ніж їх запровадження і що надання Києву сучасного озброєння, швидше за все, зміцнило б переконаність Путіна в тому, що Україна стає державою НАТО», – пояснює видання.

У статті йдеться про те, що послання, яке віцепрезидентка передала Зеленському в Мюнхені, посилило його розчарування в союзниках і задало тон відносинам з Харріс, які ніколи не були особливо теплими.

Гарріс не їздила в Україну. За словами одного з українських чиновників, на зустрічах вона виявляла співчуття до їхнього становища, «але я назвав би це формальним співчуттям, що відповідає протоколу».

Time також пише, що Гарріс відігравала в ситуації допоміжну роль і відвідувала саміти та інші важливі зустрічі, пов’язані з військовим конфліктом, коли Байден не міг приїхати.


Теги: СШАЗеленскийХаррис КамалаКамала ХаррисКамала Гаррис

Дата і час 31 липня 2024 г., 19:43     Переглядів Переглядів: 2249
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.087912