АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Білоруський доброволець "Янкі" розповів про тактику росіян у Вовчанську

Читать на русском
Білоруський доброволець "Янкі" розповів про тактику росіян у Вовчанську
Білоруський доброволець "Янкі" розповів про тактику росіян у Вовчанську

За його словами, це була тактика, як і в Авдіївці: вони намагалися більше брати "м’ясом", і в них була величезна кількість БПЛА в повітрі.

Білоруський доброволець, який воює на боці України, Ігор Янков, відомий за позивним "Янкі", розповів в інтерв’ю УП про роботу його спецпідрозділу у Вовчанську.

"У нашого підрозділу було завдання спочатку замінувати певні ділянки місцевості, чим ми й займалися. Пізніше, при наступі РФ, ми тримали оборону на різних ділянках. Крайня з таких великих операцій це, коли ми утримували центр Вовчанська, величезну багатоповерхівку", - сказав він. 

За його словами, там росіяни діяли досить хитро.

"Це була тактика, як і в Авдіївці: вони намагалися більше брати м’ясом, і в них була величезна кількість БПЛА в повітрі. Якщо в Авдіївці вони закидували півторатонними КАБами, то зараз їхня тактика змінилася: літають дрони, кидаються півторатонні КАБи й потім дрібні КАБи застилають поверхню. Після цього заходить піхота і так це напливом відбувається день за днем нон-стоп", - сказав військовий.

Також Янков пояснив, чому росіяни змогли так швидко прорватися у Вовчанськ.

"Передусім нам два місяці не давали по них працювати, де у них були скупчення на кордоні. Була заборона на застосування американської зброї. Друге – те, як вони діяли. Вони працювали з "Ланцетами", КАБами – то який би ти не був професіонал, яку б ти оборону не тримав, тобі не допоможе жодний бліндаж від КАБа. "Ланцет" – це баражуючий боєприпас, який шукає свою ціль, літає навколо. З ним так само дуже важко", - додав він.


Теги: ВС РФВовчанськВолчанскНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаДобровольцыДобровольціБелорусьБілорусьЯнков Игорь

Дата і час 06 серпня 2024 г., 23:14     Переглядів Переглядів: 1786
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.557032