АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

«Росія шантажує світ загрозою катастрофи на ЗАЕС», – Зеленський

Читать на русском
«Росія шантажує світ загрозою катастрофи на ЗАЕС», – Зеленський
«Росія шантажує світ загрозою катастрофи на ЗАЕС», – Зеленський

Російські окупаційні війська вже більше двох років контролюють найбільшу в Європі атомну станцію — Запорізьку АЕС. Наявність ворога на цій атомній станції створює серйозну загрозу радіаційній безпеці України, всієї Європи та світу.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський та опублікував у своїх соцмережах відео про ситуацію на ЗАЕС. Глава держави підкреслив, що лише повернення станції під український контроль забезпечить повне дотримання всіх норм безпеки і поверне ситуацію навколо ЗАЕС до нормального стану.

"Росія шантажує світ загрозою катастрофи на ЗАЕС, використовує територію станції як майданчик для ударів по Нікополю та інших громадах поруч, зберігає військову техніку та боєприпаси на території ЗАЕС. Тільки повернення станції під український контроль означатиме повне дотримання всіх норм безпеки і загалом повернення ситуації навколо ЗАЕС до нормальності", – наголосив президент.

Зеленський додав, що Україна протягом багатьох років забезпечувала найвищий рівень безпеки на ядерних об’єктах, і так буде й надалі. Однак для цього необхідно припинити злочинну російську присутність на ЗАЕС. Він закликав світову спільноту, всі раціональні держави, міжнародні організації та МАГАТЕ чинити тиск на державу-терориста для звільнення станції та відновлення радіаційної безпеки у світі.


Теги: ОккупацияокупаціяРосіяЗАЕСЗапорізька АЕСЗАЭСЗапорожская АЭСРоссияЗеленский

Дата і час 19 серпня 2024 г., 11:43     Переглядів Переглядів: 1737
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.369875