АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

У мережі спливла розповідь голови села біля Суджі про те, як зайшли ЗСУ

Читать на русском
У мережі спливла розповідь голови села біля Суджі про те, як зайшли ЗСУ
У мережі спливла розповідь голови села біля Суджі про те, як зайшли ЗСУ

Глава адміністрації російського села Гончарівка в передмісті Суджі Олександр Гаркавенко висловив занепокоєння щодо швидкого просування Сил оборони України на Курщині. Він визнав, що на місцях складали неправдиві доповіді про те, що все "під контролем", і передавали Москві надто оптимістичну інформацію.

Перехоплення телефонної розмови урядовця опублікував Telegram-канал  з посиланням на воєнного кореспондента Андрія Цаплієнка. На записі чутно, як Гаркавенко емоційно ділиться зі співрозмовником своїми враженнями про наступ на Курську область.

"Я був здивований! Я, можна сказати, місцевий житель, але я так не орієнтуюсь на місцевості, як орієнтувалися вони (ЗСУ. – Ред.). Я просто вражений був!.. Я кажу: блін, ну як вони хвацько рухаються! І лісами, і польовими дорогами, розумієте? Вони ж не скрізь йшли центральною дорогою, федеральною, асфальтованою", – здивувався чиновник.

Судячи з його слів, в армії РФ знали про майбутню українську операцію за два тижні, але належним чином не готувалися. Цивільному населенню брехали, що це будуть просто чергові обстріли – проте активніші. У підсумку багатьох місцевих жителів залишили напризволяще.

"Проблема в чому? Проблема в тому, що дві доби доповідали на Москву дуже приємні, обнадійливі новини..." – визнав Гаркавенко.

Водночас темп українського наступу був настільки високим, що райадміністрація не встигала переміщатися – як тільки вони переїжджали до нового населеного пункту, той наступного дня вже переходив під контроль ЗСУ.

Уся цивільна влада не отримувала жодної інформації й не знала, що робити. Наприклад, евакуювати людей чи ні.

За словами росіянина, "усі цивільні люди говорять про зраду". Але він іншої думки та вважає, що це "чисте корупційне нехлюйство".

"Найцікавіше: таблички "Міни" є, але мін там нема", – заявив чиновник про "захист" території.

Під час евакуації одного з населених пунктів Гаркавенко зустрів двох російських строковиків. Командування фактично кинуло їх: солдатам обіцяли, що потрібно буде протриматися лише дві доби, а далі "все буде добре".

Гаркавенко звернув увагу, що у строковика тільки два ріжки з патронами. На запитання: "Це все, що залишилося?" – військовослужбовець окупаційної армії відповів: "Ні, це все що було".

Російські військові на очах мирних жителів вчиняли воєнні злочини. Вони розміщували РСЗВ "Град" безпосередньо серед житлових будинків і вели вогонь по позиціях Сил оборони України.

"Я вмикаю телевізор увечері - подивитися, що коїться: у нас Смірнов (виконувач обов’язків губернатора Курської області. - Ред.) повідомляє, що все нормально, ситуація під контролем...", – обурився росіянин.


Теги: ЗСУВСУросійська пропагандароссийская пропагандаСуджаКурская областьПрорив кордону в Курській областіКурська область

Дата і час 19 серпня 2024 г., 14:24     Переглядів Переглядів: 2157
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
2.226436