АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

New York Times: "Путін тепер націлений не на мир, а на помсту"

Читать на русском
New York Times: "Путін тепер націлений не на мир, а на помсту"
New York Times: "Путін тепер націлений не на мир, а на помсту"

New York Times розглядає, чи наближає кінець війни українське вторгнення в Курську область: «Путін тепер націлений не на мир, а на помсту».

Видання повідомило, що перед операцією Зеленський дав безліч сигналів про готовність до переговорів: він особисто заявив про можливість завершення війни цього року, відправив міністра закордонних справ до Китаю та провів низку міжнародних зустрічей, «на яких сподівався знайти підтримку для позицій України та прокласти шлях до ширшого врегулювання».

Ці ініціативи кардинально відрізнялися від попередніх двох років, коли Зеленський відкидав будь-які натяки на поступки Росії.

Проте атака на Курську область «зруйнувала прогнози, що дві країни можуть рухатися до припинення вогню».

Тепер «Київ робить ризиковану ставку на те, що вторгнення надасть йому нові важелі для укладання вигідної угоди з Кремлем". Але двоє колишніх російських чиновників заявили, що перспективи переговорів про припинення вогню стали ще віддаленішими. Один із них зазначив, що Путін зараз зосереджений "не на мирі, а на помсті".

Українські чиновники розповіли NYT, що згадані вище публічні заяви Зеленського - у поєднанні з секретним плануванням наступу на Курську область - «є двома складовими однієї і тієї ж стратегії».

Але «далеко не зрозуміло, що комбінація військового та дипломатичного тиску спрацює з Путіним, який досі стикається з політичними та економічними перешкодами у себе на батьківщині і показав, що готовий зазнати серйозних витрат заради перемоги над Україною», зазначається у статті.

Російський політик Григорій Явлінський, який у жовтні минулого року зустрічався з Путіним, щоб просунути ідею припинення вогню, висловив сподівання, що «бойові дії цього року припиняться». Однак, за його словами, ця надія рухнула після наступу ЗСУ в Курській області.

"Нещодавні події знизили всі ці шанси, вони повністю зняли їх з порядку денного", - підсумував Явлінський.


Теги: КремльКурская областьПрорив кордону в Курській областіКурська областьНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаРосіяРоссияПутінПутинЯвлинский Григорий

Дата і час 19 серпня 2024 г., 15:40     Переглядів Переглядів: 2031
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.225114