АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Росіяни показали "танк-черепаху" для застосування в Україні

Читать на русском
Росіяни показали "танк-черепаху" для застосування в Україні
Росіяни показали "танк-черепаху" для застосування в Україні

Ці машини розроблені для виконання специфічних завдань — вогнева підтримка, створення коридорів на мінних полях тощо. Проте зниження маневреності та швидкості танка, на думку експертів, є серйозним недоліком.

На фоні тривалої війни в Україні Росія презентувала нову модифікацію своїх бронемашин, яка вже отримала прізвисько "Суперчерепаха". Ці танки обладнані грубими механізмами для захисту від атак дронів, включаючи вже відомі "мангали" — ґратчасті металеві екрани, а також суцільними листами металу і оснащенням для розмінування. Про модифікацію танка повідомили в Army Recognition.

Автори статті відзначили, що цей варіант танка є еволюційним продовженням рішень, вже помічених на полях битв в Україні. Конструкція стала більшою, ніж раніше, і тепер нагадує величезну рухому клітку. Проте нові "поліпшення", впроваджені в "Суперчерепасі", викликають питання щодо їхньої реальної ефективності та майбутнього на полі бою.

За даними російських ЗМІ, такий "додатковий захист" був зафіксований на південнодонецькому напрямку в рядах 40-ї гвардійської бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту. Основне завдання металевих екранів — захист від ударів FPV-дронів, які стали серйозною зброєю в арсеналі українських сил. А суцільні листи повинні зменшити руйнівну силу кумулятивних снарядів.

Питання ефективності рішення

Проте експерти вважають, що такі конструкції знижують видимість та маневреність танків, що обмежує їхню бойову ефективність. Ця версія танка настільки велика, що в ній теоретично можна розмістити додаткову клітку всередині основної. Однак незрозуміло, наскільки ці зміни поліпшують бойові характеристики машини.

"Суперчерепахи" можуть використовуватися, наприклад, у ролі самохідної артилерії, надаючи вогневу підтримку з відстані, зменшуючи ризик прямого контакту з противником. Проте зниження маневреності та швидкості залишається вагомим недоліком.

Незважаючи на це, танки-черепахи продовжують застосовуватися для виконання специфічних завдань, таких як артилерійська підтримка, розмінування та прорив оборонних ліній противника. Для цього на танку встановлено трал, який активує міни.

Завдяки посиленій броні ці танки здатні витримувати удари протитанкових гармат і безпілотників, пробиваючись крізь перешкоди та укріплення.


Теги: ВойнаВійнаТанкиВС РФЗС РФРоссияРосія

Дата і час 23 серпня 2024 г., 13:25     Переглядів Переглядів: 2025
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.078495