АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Компанія Маска SpaceX провалила історичний запуск Polaris Dawn

Читать на русском
Компанія Маска SpaceX провалила історичний запуск Polaris Dawn
Компанія Маска SpaceX провалила історичний запуск Polaris Dawn

Polaris Dawn, що є першою в історії приватною місією у відкритий космос, планувалася до старту 27 серпня. Однак витік гелію призвів до затримки запуску щонайменше на 24 години.

Запуск капсули на вершині ракети Falcon 9 заплановано на ранок 28 серпня. Історична подія відбудеться в Космічному центрі Кеннеді у Флориді NASA і за нею можна буде спостерігати через вебтрансляцію SpaceX, повідомляє Space.com.

"Команди уважніше досліджують витік гелію зі сторони землі на пуповині Quick Disconnect. Falcon і Dragon залишаються в нормі, а екіпаж продовжує бути готовим до своєї багатоденної місії на низькій навколоземній орбіті. Можливість наступного запуску відкриється не раніше ніж у середу, 28 серпня", – зазначили представники компанії SpaceX.

SpaceX Ілона Маска провалила історичний запуск Polaris Dawn з астронавтами-аматорами: стався небезпечний витік eiqrtiqdiddkant

За інформацією SpaceX, Polaris Dawn – це перша з трьох запланованих місій у програмі Polaris, що фінансується мільярдером-підприємцем Джаредом Айзекманом. У п’ятиденну подорож на орбіту Землі вирушать Айзекман, колишній підполковник ВПС США та пілот місії Скотт Потіт, а також інженери SpaceX – Сара Гілліс та Анна Менон.

SpaceX Ілона Маска провалила історичний запуск Polaris Dawn з астронавтами-аматорами: стався небезпечний витік

Айзекман і Гілліс проведуть вихід у відкритий космос на третій день місії. Це буде перша позакорабельна діяльність, яка коли-небудь виконувалася під час комерційної космічної подорожі.

Polaris Dawn також має на меті досягти максимальної відстані у приблизно 1400 кілометрів від Землі. Це буде далі, ніж будь-яка місія з екіпажем з часів "Аполлона-17" у 1972 році.


Теги: космічні ракетикосмические ракетыИлон МаскСШАSpaceXPolaris Dawn

Дата і час 27 серпня 2024 г., 11:43     Переглядів Переглядів: 1516
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.097326