АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

На Львівщині було викрито псевдоволонтера, який привласнював гуманітарну допомогу

Читать на русском
На Львівщині було викрито псевдоволонтера, який привласнював гуманітарну допомогу
На Львівщині було викрито псевдоволонтера, який привласнював гуманітарну допомогу

Правоохоронці викрили 29-річного мешканця Львівської області, який для власного збагачення використовував підроблене посвідчення учасника бойових дій. Завдяки цьому документу він отримував допомогу в центрах з метою нібито подальшої передачі українським військовим на південному напрямку.

Зловмисника затримали "на гарячому" під час отримання чергової допомоги. Про це повідомили в Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Як зазначили в Департаменті, підроблене посвідчення учасника бойових дій дозволяло зловмиснику швидше здобувати довіру серед представників різних волонтерських організацій, які надавали безкоштовну допомогу для військових підрозділів.

Прикривався підробленим посвідченням УБД: на Львівщині викрили псевдоволонтера, який привласнював гумдопомогу. Фото eiqeeiqddiqdkant

Посвідчення УБД затриманий підробив сам на підставні дані, оскільки він перебував у розшуку поліції за вчинення ряду майнових злочинів.

Він представлявся волонтером, який нібито допомагає у комплектуванні окремих підрозділів ЗСУ та отримував на складах волонтерських центрів Львівщини гуманітарну допомогу — медичні препарати, речі першої необхідності та військову амуніцію. Зловмисник зобов’язувався передати їх до визначених військових частин та бригад, які несуть службу в зоні бойових дій на Півдні країни.

Проте жодна гуманітарна допомога від псевдоволонтера до вказаних у зобов’язаннях підрозділів жодного разу не надходила. Отримані в гуманітарних хабах речі шахрай просто продавав.

Його затримала поліція у лютому 2024 року в приміщенні однієї з громадських організацій Львова, коли він отримував чергову партію безкоштовної гуманітарної допомоги — турнікети, кровоспинні засоби та оклюзійні наліпки.

Вартість отриманого в той момент становила майже 100 000 грн. Загалом же задокументовано отримання зловмисником безкоштовної допомоги на понад 230 тисяч грн.

Шахрая засудили до 2,5 років позбавлення волі.


Теги: ПсевдоволонтерыпсевдоволонтериГуманітарна допомогаГуманитарная помощьзадержаниезатриманняЛьвовская областьЛьвівська область

Дата і час 02 вересня 2024 г., 19:47     Переглядів Переглядів: 1956
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.02734