АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

У Politico написали про причини відставки Кулеби

Читать на русском
У Politico написали про причини відставки Кулеби
У Politico написали про причини відставки Кулеби

Конфлікт із Єрмаком, прямі контакти з Вашингтоном та пропаганда своєї книги. Politico озвучує свої відомості щодо причин відставки Кулеби.

Анонімно виступив колишній високопоставлений український чиновник, який повідомив, що ексглава МЗС мав конфлікт з Єрмаком, який він одного разу спостерігав особисто. Він наголосив, що Кулеба, завдяки своїй посаді, мав встановлені прямі зв’язки з Блінкеном та іншими помітними політиками по всьому світу, що викликало дискомфорт в ОП.

"Навіть якби він був на 300 відсотків лояльний, канцелярія президента не могла б залишити такий канал зв’язку в руках людини, в якій вони не до кінця впевнені, що він свій, якщо ви розумієте, про що я", - зазначило джерело.

Видання вказує, що комунікації з Білим домом в ОП здійснюють Єрмак та Умєров, які залишаються на своїх постах і нещодавно побували у Вашингтоні.

Крім того, чиновники та радники Зеленського розповіли Politico, що за останній рік Кулеба "вніс лише трохи у розвиток відносин Києва з Вашингтоном" та отримання військової допомоги, а натомість "просував свою нову книгу".

У заголовку статті Politico повідомляється, що Зеленський "стикається з величезною негативною реакцією" через зміни в Кабміні, які "викликають звинувачення у захопленні влади".

"Провідні представники опозиції звинувачують Зеленського в тому, що він все частіше призначає на державні пости людей із вузького кола близьких союзників та прихильників у спробі консолідувати владу навколо свого кабінету", - заявляє видання та наводить коментар депутата від партії Порошенка "Євросолідарність".

"Слуга народу" Мережко спростував, що посади отримують лише люди з оточення влади, і навів приклад Умєрова, який є вихідцем із партії "Голос".

Анонімний чиновник Білого дому зазначив щодо перестановок в українській владі, що «можуть виникнути причини для занепокоєння».


Теги: СШАЕрмак АндрейЕрмакЗеленскийМЗС УкраїниМИД УкраиныКулеба Дмитрий

Дата і час 05 вересня 2024 г., 13:52     Переглядів Переглядів: 2163
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.807057