АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Опозиція Румунії розкритикувала уряд за бездіяльність щодо дронів РФ

Читать на русском
Опозиція Румунії розкритикувала уряд за бездіяльність щодо дронів РФ
Опозиція Румунії розкритикувала уряд за бездіяльність щодо дронів РФ

Лідерка опозиційної партії "Союз порятунку Румунії" Олена Ласконі рішуче розкритикувала уряд за бездіяльність щодо російських дронів, які регулярно порушують повітряний простір країни. Вона закликала президента Клауса Йоханніса та прем’єр-міністра Марселя Чолаку надати пояснення щодо цих інцидентів.

Ласконі також висловила обурення, що румунське законодавство не дозволяє збивати безпілотники, які порушують повітряний простір країни. Про це повідомляє EurActiv.

У ніч проти 8 вересня щонайменше два російські ударні безпілотники Shahed увійшли в повітряний простір Румунії, після чого румунська влада надіслала сповіщення про загрозу жителям повітів Тульча і Констанца.

"Абсолютно обурливо дізнаватися більше від українців, ніж від румунської влади. Навесні командувач армією попросив нас внести зміни до законодавства, щоб ми могли збивати безпілотники, які вторгаються на нашу територію. Пане Чолаку, ви контролюєте 60% парламенту – чи плануєте щось з цим зробити? Чи є у генерала Чуке що сказати, чи його керівник Клаус Йоханніс змушує його мовчати?" – заявила Ласконі.

Примітно, що реакцією румунської влади на порушення повітряного простору країни стали заклики дотримуватися "міжнародного права". Зокрема, Міністерство закордонних справ Румунії висловило своє "рішуче засудження цих незаконних атак".

Своєю чергою прем’єр-міністр Чолаку, реагуючи на порушення повітряного простору його країни російськими дронами, заявив, що "жодних серйозних проблем немає". Він також попередив громадян своєї країни, що подібні інциденти триватимуть через війну, що триває поблизу кордону з Румунією.

Крім того, влада стверджує, що чинне законодавство не дозволяє їм збивати безпілотники, які вторгаються в повітряний простір Румунії. Цю заяву підтримав начальник Генерального штабу Румунії генерал Георгіца Влад. Він заявив, що необхідно змінити законодавство, щоб мати можливість знищувати російські БПЛА.

"Наразі румунська армія не може вести бойові дії у мирний час. Має бути оголошено винятковий стан, наприклад, облоговий чи військовий", – сказав румунський генерал.


Теги: Йоганнис КлаусМарчел ЧолакуЛасконі ОленаРумынияРумуніяРосіяРоссияБПЛА

Дата і час 09 вересня 2024 г., 14:47     Переглядів Переглядів: 1476
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.608467