АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Заступник начальника ГРУ Андрій Авер’янов під час війни їздив до Ірану, - ЗМІ

Читать на русском
Заступник начальника ГРУ Андрій Авер’янов під час війни їздив до Ірану, - ЗМІ
Заступник начальника ГРУ Андрій Авер’янов під час війни їздив до Ірану, - ЗМІ

Журналісти проаналізували базу даних російської прикордонної служби, що витекла в інтернет, і встановили, що заступник начальника ГРУ Андрій Авер’янов кілька разів відвідував Іран під час повномасштабної війни в Україні.

Перший візит відбувся на початку червня 2022 року. Незабаром після нього, 25 числа, до Тегерану прибув голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель для проведення переговорів про відновлення ядерної угоди 2015 року: тоді іранське керівництво погодилося призупинити ядерну програму в обмін на зняття американських санкцій (2018 року президент США Дональд Трамп розірвав договір).

Сторони не досягли угоди на переговорах, а Іран став одним із головних постачальників зброї до Росії у війні проти України. Відомо, що агресор отримує від країни дрони-камікадзе «Шахед», а минулого тижня The Wall Street Journal та CNN повідомили , що Іран передасть Росії балістичні ракети малої дальності.

За два тижні до початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, 10 лютого 2022 року, до США з проханням не відновлювати ядерну угоду з Іраном звернувся прем’єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет. Як виявилося, того дня — і на два дні раніше, 8 лютого, — в Ізраїлі побував Андрій Авер’янов.

Наступного разу Авер’янов в’їжджав до Ірану 1 та 6 жовтня 2022 року. Через два тижні The Washington Post передала , що країна планує нові постачання озброєнь до Росії.

26 лютого 2023 року гереушник знову вирушив до Ірану — через два тижні влада країни повідомила , що завершує закупівлю винищувачів Су-35 у Росії. Судячи з бази російської прикордонної служби, Авер’янов літав до Ірану 12 та 16 липня 2023 року.

2008 року Андрій Авер’янов очолив секретний підрозділ 29155 — групу з молодих офіцерів ГРУ та спецназу, склад якої згодом зріс приблизно до 70 осіб. Група призначена для диверсійних операцій за кордоном. Зараз Авер’янов — заступник начальника ГРУ та довірена особа Путіна. Саме він після смерті Євгена Пригожина вирушив до Африки перепідпорядкувати колишніх вагнерівців.

Минулого року The Insider розкрив , що співробітники підрозділу ГРУ 29155 у 2011, 2012 та 2015 роках підірвали склади боєприпасів у Болгарії, щоб не допустити відправки озброєнь до Грузії та України.

Навесні журналісти The Insider, 60 хвилин і Der Spiegel повідомили , що підрозділ ГРУ 29155 також може стояти за нападами «гаванського синдрому» у американських дипломатів по всьому світу.

occrp.org


Теги: Нафтали БеннеттНафтали БеннетБеннет НафталиЖозеп БоррельБоррель ЖозепГРУ РФІранИранРоссияРосіяАверьянов Андрей

Дата і час 10 вересня 2024 г., 00:04     Переглядів Переглядів: 1821
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.066076