АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Ізраїль міг протягом 15 років готувати операцію з підриву пейджерів у Лівані

Читать на русском
Ізраїль міг протягом 15 років готувати операцію з підриву пейджерів у Лівані
Ізраїль міг протягом 15 років готувати операцію з підриву пейджерів у Лівані

ІІзраїль долучився до виробництва пейджерів, які масово вибухнули в бойовиків терористичної організації "Хезболла" в Лівані. Операція зі створення ланцюга постачання планувалася не менше як 15 років.

Про це повідомили в ABC News, посилаючись на джерело в американській розвідці. За його словами, Центральне розвідувальне управління США довгий час не бажало використовувати цю тактику через високі ризики для невинних жителів Лівану.

Співрозмовник підтвердив, що у плануванні атаки брали участь фіктивні компанії. У них працювали, зокрема, численні співробітники ізраїльської розвідки, а законну компанію, що виготовляла пейджери, "прикривали". Принаймні деякі люди, причетні до виробництва й доставки електроніки, не знали, на кого насправді працюють.

Згідно з інформацією ЗМІ, у пристрій було закладено одну-дві унції (28-56 грам) вибухівки та дистанційний пусковий механізм.

За словами міністра охорони здоров’я Лівану Фірасса Аль-Аб’яда, за 17-18 вересня в країні внаслідок вибухів, які здійснювалися дистанційно, загинули щонайменше 37 осіб, а 2931 отримала поранення.

ЗМІ раніше встановили, що контракт на виготовлення пейджерів від імені компанії Gold Apollo на Тайвані уклала угорська BAC Consulting. Ця компанія, як заявив ABC News представник уряду Угорщини, була лише "торговим посередником, який не має виробничих або операційних потужностей" в країні. Співрозмовник додав, що пейджери ніколи не перебували в Угорщині.


Теги: ХезболлаПідривподрывВойнаВійнаІзраїльИзраильЛіванЛиван

Дата і час 20 вересня 2024 г., 14:09     Переглядів Переглядів: 1622
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.309282