АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

У Daily Express пишуть про жахливі умови утримання ув’язнених в українських тюрмах

Читать на русском
У Daily Express пишуть про жахливі умови утримання ув’язнених в українських тюрмах
У Daily Express пишуть про жахливі умови утримання ув’язнених в українських тюрмах

Британське видання Daily Express повідомляє про шокуючі умови тримання ув’язнених в українських в’язницях та про те, що через масові порушення прав людини європейські суди все частіше відмовляють Україні в екстрадиції.

Також згадується, що українські силові структури активно використовують кримінальні справи для шантажу та вимагання грошей у підприємців.

У статті наводиться заява 42 видатних представників українського бізнесу, які цього року висловили президенту Зеленському свою стурбованість тиском на бізнес та "використанням воєнного стану корумпованими співробітниками правоохоронних органів для вимагання коштів у підприємців".

Зазначається недавній рейд поліції в одній з провідних інвестиційних брокерських компаній України Concorde і арешт її власника Ігоря Мазепи.

Видання підкреслює, що багато підприємців, опинившись під тиском, були змушені покинути країну, і тепер Київ вимагає їх екстрадиції. Однак європейські суди "все частіше відмовляються виконувати ці запити і стають все більш критичними до системи правосуддя України".

Стаття посилається на звіт Держдепартаменту США про порушення прав людини в українських в’язницях. У звіті йдеться, що умови тримання у в’язницях залишаються важкими, а "фізичне насильство, відсутність належної медичної допомоги та неадекватне харчування" є гострими проблемами. Ув’язнені також повідомляли про випадки жорстокого і принизливого поводження як з боку адміністрації в’язниці, так і з боку інших ув’язнених.

У зв’язку з вкрай поганою репутацією української системи кримінального правосуддя запити Києва відхиляються навіть у випадках, пов’язаних з військовими злочинами. Наведено приклад, коли Фінляндія відмовилася видати Україні 36-річного громадянина Росії, одного з лідерів угруповання "Русич" Яна Петровського.

Видання також згадує ще один випадок відмови в екстрадиції: Верховний суд Швеції виніс рішення проти видачі людини в Україну, посилаючись на статтю 3 Європейської конвенції з прав людини. Суд зазначив, що умови в українських в’язницях погіршилися з початку війни, і збільшилися ризики жорстокого поводження та загрози як життю, так і здоров’ю.

Український суддя Європейського суду з прав людини Микола Гнатовський заявив, що Україна посідає друге місце після Туреччини за кількістю позовів, поданих до суду. Найпоширенішою скаргою є жахливі і нелюдські умови тримання в українських в’язницях.

"Після затримання жодні конвенції проти тортур не діють. Прав людини не існує. Це зона, вільна від прав людини. Вони змушуватимуть вас підписати все, що захочуть, будь то продаж вашого бізнесу за мізерну суму чи передача активів", - коментує український адвокат.


Теги: права человекаТюрьмаЗаключенныеУкраїнаУкраина

Дата і час 24 вересня 2024 г., 21:00     Переглядів Переглядів: 1548
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.0849