АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

В Польщі почали штрафувати водіїв гучних автомобілів

Читать на русском
В Польщі почали штрафувати водіїв гучних автомобілів
В Польщі почали штрафувати водіїв гучних автомобілів

У Варшаві поліція почала активно накладати штрафи на водіїв гучних автомобілів та мотоциклів завдяки зусиллям активістів з організації "Оріон".

Одна з активісток, Марія, приїхала з України і долучилася до «Оріону». Організацію заснували Алан і Марцін, до яких пізніше приєдналося близько 20 активних мешканців. Дівчина розповідає, що багато хто з них живе в центрі міста, де заборонено встановлювати кондиціонери на фасадах будівель, і їм доводиться відчиняти вікна. Однак шум від гучних автомобілів і мотоциклів унеможливлює перебування вдома. Особливо докучав помаранчевий Lamborghini, який невблаганно ревів вулицями цілодобово.

Спочатку Алан і Марцін звернулися до поліції, але не отримали жодної реакції. Тоді вони почали розклеювати плакати, щоб привернути увагу до проблеми, і незабаром до них долучилися ще 40 людей.

Марія також помітила плакати, зв’язалася з організаторами і вступила до їхніх лав, ставши представником громади мігрантів. Команда почала надсилати офіційні запити до мерії та поліції, давати інтерв’ю ЗМІ та продовжувала розклеювати плакати.

Після цього активісти вирішили подати колективний позов проти мерії та поліції Варшави. У позові вказали на нестачу шумомірів у поліції та відсутність статистики щодо штрафів для галасливих автомобілів. Про цю ініціативу повідомили провідним ЗМІ та політикам, і, на думку Марії, це дало свої плоди.

За останні тижні поліція почала активніше штрафувати водіїв за перевищення рівня шуму. Наприклад, з кінця серпня до середини вересня було виписано понад 1000 штрафів. Марія вважає, що ці перевірки почалися тільки для того, щоб поліція змогла захистити себе в суді, і якщо активісти припинять свою активність, перевірки також припиняться.

Мета «Оріона» - домогтися встановлення звукових камер на вулицях Варшави, які автоматично фіксують порушників, а також заборонити модифікації вихлопних систем. У суботу, 28 вересня, активісти планують провести зустріч із юристом і запрошують усіх охочих, хто хоче боротися з гучним транспортом, приєднатися до них.


Теги: ШтрафВаршаваАвтомобилиПольщаПольша

Дата і час 26 вересня 2024 г., 16:46     Переглядів Переглядів: 1460
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.066943