АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

У Польщі "громадський патруль" побив грузинів, а потім атакував хостел, де проживають українці

Читать на русском
У Польщі "громадський патруль" побив грузинів, а потім атакував хостел, де проживають українці
У Польщі "громадський патруль" побив грузинів, а потім атакував хостел, де проживають українці

Спершу поляки напали на грузинів на вулиці, а потім увірвалися до хостела, де проживали українці. До поліції звернувся власник компанії, в якій вони працювали.

У Польщі стався напад на основі ксенофобії на хостел з українцями та іншими іммігрантами. Постраждали кілька осіб, а підприємець залишився без 70 працівників.

Про це повідомляє видання Yavp.pl, 

Інцидент трапився в Жирардові Мазовецького воєводства. Тут учасники так званого "громадського патруля" напали на іноземців і побили кількох осіб на фоні національної ворожнечі.

Неформальна група з кількох десятків осіб, які називають себе громадським патрулем, зібралася в центрі Жирардова, щоб пройти містом і продемонструвати своє бачення "захисту польськості".

Під час цієї ходи учасники помітили трьох громадян Грузії, які відпочивали на лавці та пили пиво. Неформали почали ображати грузинів, а потім їх побили.

Згодом учасники маршу вдерлися до хостела, в якому проживали українці, азербайджанці та грузини. Нападники увірвалися всередину, побили кількох мешканців хостела, а потім втекли.

За словами очевидців, "захисники польськості" не мали зброї, але били працівників всім, що попадалося під руку, зокрема, стільцями.

Постраждалі не подавали заяв до поліції, але на неформалів поскаржився власник компанії, де працювали мігранти, як тільки дізнався про напад на хостел.

Підприємець стверджує, що напад був скоєний з націоналістичних мотивів, а після побиття всі працівники написали заяви про звільнення і виїхали з Жирардова, його компанія одномоментно втратила 70 співробітників.


Теги: ХостелИзбиениепобиттяУкраїнціУкраинцыПольщаПольша

Дата і час 27 вересня 2024 г., 13:33     Переглядів Переглядів: 2134
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.345031