АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Через атаку безпілотників є пошкодження енергооб’єктів

Читать на русском
Через атаку безпілотників є пошкодження енергооб’єктів
Через атаку безпілотників є пошкодження енергооб’єктів

В Україні 28 вересня не планують впроваджувати графіки відключення електроенергії. Водночас енергетики звернулися до українців із проханням користуватись потужними електроприладами в проміжку з 10:00 до 16:00 (якщо це можливо). Також повідомляється, що внаслідок атак безпілотників з Росії є пошкодження енергооб’єктів.

"Захід щодо обмеження споживання не запланований. Просимо користуватись потужними електроприладами протягом дня – з 10:00 до 16:00", – зазначено в повідомленні "Укренерго". Уламки безпілотників на Полтавщині пошкодили енергетичну інфраструктуру в області. Зараз без електрики залишаються 72 побутових та 22 юридичних споживачів. Фахівці вже працюють над відновленням електропостачання.  

В Черкаській області внаслідок падіння уламків на Золотоніщині пошкоджено лінію електропередач. На цю мить електропостачання відновлено. 

У компанії зауважили, що споживання електроенергії в Україні зростає. Вранці 27 вересня його рівень був на 1,2% вищим, ніж в аналогічний час попереднього дня.

Через пошкодження, які зазнали великі теплові та гідроелектростанції внаслідок російських обстрілів, українська енергосистема відчуває дефіцит потужності в години пікового споживання. Тому ввечері рекомендується споживати електроенергію обережно, уникати одночасного вмикання кількох потужних електроприладів.

"Що стосується денних годин – ситуація інша. За останні роки в Україні значно зросла частка сонячних електростанцій у загальному енергобалансі. Це сталося з двох причин: 1 – кількість та потужність СЕС суттєво збільшилася; 2 – частка інших видів генерації зменшилася через наслідки обстрілів. Крім того, на рівень споживання вдень суттєво впливають так звані дахові електростанції – тобто сонячні панелі, які масово встановлюють побутові споживачі та бізнес", – додають в "Укренерго".

В цих умовах найменше навантаження на енергосистему спостерігається під час високої сонячної активності та ефективної роботи промислових і побутових СЕС. Отже, період з 10:00 до 16:00 – найкращий для використання пралок, прасок, електроплит та інших потужних пристроїв.

Загалом внаслідок бойових дій та інших причин вранці повністю або частково був знеструмлений 501 населений пункт, повідомили в "Укренерго". Через наслідки негоди з ранку залишились без електропостачання три населені пункти на Чернігівщині.


Теги: БПЛАНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаАтакаенергетична інфраструктураЕнергетическая инфраструктура

Дата і час 28 вересня 2024 г., 12:26     Переглядів Переглядів: 1563
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
3.106199