АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Експрезидент США Джиммі Картер має намір проголосувати за Камалу Гарріс

Читать на русском
Експрезидент США Джиммі Картер має намір проголосувати за Камалу Гарріс
Експрезидент США Джиммі Картер має намір проголосувати за Камалу Гарріс

Картер — перший в історії США експрезидент, який досяг віку 100 років. У статусі "екс" він перебуває також рекордні 43 роки.

Джиммі Картера протягом тривалого часу висміювали. 39-му президенту США було надано всього лише чотирирічний термін. У ролі колишнього президента Картер отримує значно більше визнання. Наразі Картер тяжко хворий, але він рішучий у намірі проголосувати за Камалу Гарріс на президентських виборах, які відбудуться у США 5 листопада. Про це пише NTV.

Джиммі Картер вже деякий час почувається дуже нездоровим. Наприкінці минулого року він зазнав серйозної втрати — його дружина Розалін померла у віці 96 років. Експрезидент був присутній на похоронах, напівлежачи в інвалідному візку.

джиммі картер, джиммі картер 100 років, картер дружина eiqxidqkidrtant

Джиммі Картер на похоронах дружини

Фото: Getty Images

"Він дуже слабкий і не може багатьох справ виконувати самостійно, але він емоційно рішучий у своїй справі", — зазначив нещодавно його онук Джейсон Картер. Колишній президент, який мав величезний вплив у західному світі, зараз отримує допомогу в хоспісі у своєму рідному місті Плейнс, штат Джорджія.

За словами Джейсона Картера, 100-річний 39-й президент США готовий взяти участь у президентських виборах у США 5 листопада і проголосувати за кандидатуру від Демократичної партії Камалу Гарріс.

Онук Джиммі Картера також підкреслює, що він цікавиться ситуацією в секторі Гази та загалом подіями у світі.

Перемоги й поразки значною мірою визначали політичне життя Джеймса Ерла Картера. Що особливо його засмучувало, так це важка поразка від республіканця Рональда Рейгана на президентських виборах 4 листопада 1980 року. Хоча це не стало несподіванкою, результат виборів був руйнівним: Картер виграв лише шість штатів — плюс Вашингтон, округ Колумбія. Усього 49 виборців підтримали чинного президента-демократа, тоді як Рональд Рейган отримав 489 голосів. Картера та його віцепрезидента Волтера Мондейла literally "викинули" з Білого дому, а в’їзд колишнього губернатора Каліфорнії та актора Рейгана виглядав, як тріумфальна хода. Термін повноважень Картера тривав лише чотири роки. Рейган визначав долю наддержави до 1989 року.

Озираючись назад, критики характеризують коротку епоху правління 39-го президента США як невдалу. Багато хто вказував на фермера, що вирощує арахіс із Плейнса, для якого посада президента виявилася занадто високим щаблем.

джиммі картер, джиммі картер 100 років, картер дружина

Джиммі Картер із дружиною Розалін

Фото: The White House

Джиммі став президентом США, оскільки люди покладали великі надії на його динамічну політику, яка мала поставити американську політику на нову основу легітимності після катастрофи у В’єтнамі. У Сполучених Штатах також існували позитивні очікування щодо людини з Джорджії, яка не була типовим політиком з Вашингтона. Більш того, поза межами свого штату Картер, який протягом п’яти років був губернатором, залишався відносно невідомою особою.

Після Вотергейтського скандалу з участю президента Річарда Ніксона у багатьох виникло недовіра до істеблішменту у Вашингтоні, і вони були готові підтримати невідому особу, оскільки він обіцяв очистити столицю США. За його правління було укладено мирну угоду між Єгиптом та Ізраїлем, і Картер намагався домовитися зі СРСР про обмеження озброєнь. Однак конфлікт на Близькому Сході спалахнув з новою силою, а Брежнєв ввів війська в Афганістан. Під його керівництвом в Ірані прийшов до влади аятола Хомейні. І зоря президентства Картера зійшла. Проте після Білого дому він виявився дуже активним: заснував Центр Картера з прав людини і відігравав роль посередника в міжнародних конфліктах. Як прихильники, так і критики вважають, що після закінчення його президентства Картер набув популярності. Таким чином, невдалий президент став успішним та шанованим експрезидентом.


Теги: Трамп ДональдТрампДональд ТрампСШАКартер ДжиммиХаррис КамалаКамала ХаррисВыборы в СШАВибори в США

Дата і час 01 жовтня 2024 г., 23:59     Переглядів Переглядів: 1566
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.679549