АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Росіяни готуються до штурмів на Запорізькому напрямку, - Волошин

Читать на русском
Росіяни готуються до штурмів на Запорізькому напрямку, - Волошин
Росіяни готуються до штурмів на Запорізькому напрямку, - Волошин

Російські військові активізують підготовку до штурмових дій на Запорізькому напрямку. Їхньою метою є вихід до адміністративних меж Донецької області та захоплення міста Запоріжжя.

Про це  повідомив речник Сил оборони півдня Владислав Волошин у коментарі "Радіо Свобода". Волошин наголосив, що супротивник зосереджує сили для проведення штурмових дій в районах Приютного та Роботиного.

"Наголошую, не наступу, не наступальних дій, а штурмових дій на певних напрямках. Зокрема, це біля Приютного і біля Роботиного. Біля Приютного мета цих дій — здійснити штурм і просування в напрямку Великої Новосілки, щоб взяти під контроль саме Донецьку область і ті території, які там залишилися, та зрізати логістичні шляхи українським підрозділам, які обороняють і Вугледар, і далі Курахове," — розповів він.

У районі Роботиного також формуються підрозділи, які планують атакувати українські позиції.

"Для того, щоб також здійснювати штурмові дії щодо захоплення наших позицій, які наразі знаходяться на так званому Роботинському виступі. І рухатись далі на Оріхів," — додав Волошин.

Речник 118 окремої механізованої бригади ЗСУ Дмитро Пелих також підтвердив наявність важкої техніки, яка була направлена на цей напрямок, включаючи не російські транспортні засоби. Він зазначив, що російські сили, ймовірно, планують атакувати Роботинський виступ.

"Очевидно, що вони готуються. Виглядає так, що їм цей Роботинський виступ заважає. І вони, безумовно, хотіли б його максимально зрізати або ж просунутися далі, адже в планах — захопити та Запоріжжя, адже якби вони його приєднали до Російської Федерації, місто все ще залишалося б українським," — пояснив Пелих.


Теги: Волошин ВладиславНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнафронт

Дата і час 02 жовтня 2024 г., 17:22     Переглядів Переглядів: 1635
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.064977