АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

У Фінляндії розкритикували російських футболістів, що викликало істеричну реакцію в Захарової

Читать на русском
У Фінляндії розкритикували російських футболістів, що викликало істеричну реакцію в Захарової
У Фінляндії розкритикували російських футболістів, що викликало істеричну реакцію в Захарової

Під час футбольного матчу Першої ліги у Фінляндії між командами ТПС з Турку та "Яро" з Пієтарсаарі вболівальники почали вигукувати образливі слова на адресу російських гравців "Яро" Сергія Лазарєва та Сергія Єрьоменка, повідомляє Yle. Унаслідок цього матч було призупинено наприкінці першого тайму.

Лазарєв має російське громадянство. Єрьоменко, який народився в Пієтарсаарі у 1999 році, має два паспорти. Його старші брати Олексій та Роман провели багато матчів у складі збірної Фінляндії. Сергій у 2018 році вирішив грати за збірну Росії та змінив футбольне громадянство.

Під час перерви у матчі працівники стадіону виявили порушників порядку та видалили з трибун 7 вболівальників. Пізніше директор ТПС Кім Екроос вибачився за поведінку фанатів.

Цей інцидент викликав бурхливу реакцію у посольства РФ у Фінляндії, а також у офіційної представниці МЗС РФ Марії Захарової.

"Мушу знову констатувати критичний рівень русофобських настроїв у Фінляндії, які, на жаль, вже давно поширилися і на сферу спорту, чому значно сприяє поблажливість офіційної влади країни. У такій атмосфері посилюються расистські настрої загалом, і зупинка матчу через расистські вигуки на адресу гравців інших національностей тут не вперше", - заявили у посольстві.

 qhiddqiqxtiqqtant

Захарова вважає, що такі прояви свідчать про те, що фінське суспільство, яке підписалося під усіма міжнародно-правовими положеннями, виявилося неготовим і нездатним захистити себе від подібних явищ.

"Їм варто згадати, що північна і центральна Європа вже проходила це у 30-х і 40-х роках минулого століття. Починалося все так само: націоналістичні вигуки з сегрегацією людей за національною ознакою і відмова влади протидіяти тим, хто закликав до "нових хрестових походів" проти людей певного віросповідання чи етносу. Врешті-решт це призвело до кривавих подій Другої світової війни", – сказала Захарова в інтерв’ю "Матч ТВ".

Такі висловлювання російської дипломатки викликали насмішки з боку співвітчизників.

"Дивно, вона і тут нацизм притягнула) А те, що в СРСР євреїв у ГУЛАГи засилали - це неправда, напевно?", "У чужому оці смітинку бачить, а у своїй колоди не помічає", - пишуть користувачі.


Теги: Еременко СергейЛазарев СергейКритикаФінляндіяФинляндияРоссияРосіяЗахарова Марияфутболистыфутболісти

Дата і час 09 жовтня 2024 г., 07:53     Переглядів Переглядів: 1580
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.087407