АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 12°C
Львів: 16°C
Ужгород: 16°C
Луцьк: 17°C
Рівне: 16°C

Румунія впровадила ліцензування для імпорту м’яса птиці та яєць з України

Читать на русском
Румунія впровадила ліцензування для імпорту м’яса птиці та яєць з України
Румунія впровадила ліцензування для імпорту м’яса птиці та яєць з України

Румунія збільшила перелік імпортних товарів з України, які потребують ліцензії для ввезення до країни, у відповідь на скарги румунських фермерів щодо демпінгових цін на українську продукцію.

Про це повідомляє Euractiv.

Румунські виробники птиці стикаються з "серйозною проблемою" через імпорт яєць і м’яса птиці з України, які реалізуються за цінами, значно нижчими за собівартість у Румунії, заявив міністр сільського господарства Флорін Барбу після засідання уряду в середу.

Після дискусій з представниками сектору птахівництва уряд прийняв рішення додати яйця та м’ясо птиці до списку продуктів, які можуть бути імпортовані з України лише за наявності ліцензії.

Це "наш обов’язок зберегти румунське виробництво", пояснив Барбу.

Зернові, насіння, борошно та цукор також були включені до цього переліку раніше.

Як член ЄС Румунія повинна дотримуватися певних умов виробництва у секторі птахівництва, що збільшує витрати "на 30% у порівнянні з Україною", додав Барбу.

Барбу також наголосив, що повної заборони на імпорт українських яєць та м’яса птиці немає.

"Ми ухвалили це рішення про ліцензування, щоб запевнити, що, коли харчова промисловість потребує цих продуктів, а Румунія не є повністю самодостатньою, лише румунські переробники можуть імпортувати їх за наявності ліцензії",  – прокоментував він.

Після рішення Європейської комісії у вересні 2023 року не продовжувати заборону на імпорт українського зерна до п’яти сусідніх країн ЄС (Болгарії, Польщі, Румунії, Словаччини та Угорщини), Румунія запровадила ліцензії на імпорт зернових та олійних культур з України та Молдови. Цей захід, введений у жовтні минулого року, було продовжено.

Відповідно до цього рішення, лише румунські компанії, зайняті у виробництві олії та жирів, борошна, кормів для тварин та тваринництві, мають право імпортувати сільськогосподарську продукцію з України або Молдови.

Нагадаємо, що Європейський Союз скасував обмеження на імпорт сільськогосподарської продукції з України після повномасштабного військового вторгнення Росії.

Проте під час останнього його продовження навесні 2024 року ЄС створив механізм запобіжників для обмеження вільної торгівлі, якщо вона загрожує європейським виробникам.


Теги: ІмпортИмпортм’ясоМясоУкраїнаУкраинаЯйцяЯйцаРумынияРумунія

Дата і час 10 жовтня 2024 г., 16:01     Переглядів Переглядів: 1342
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.063862