АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 18°C
Харьков: 19°C
Днепр: 20°C
Одесса: 22°C
Чернигов: 18°C
Сумы: 17°C
Львов: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцк: 14°C
Ровно: 15°C

Бойовики зірвали відеоконференції і відведення військ - Геращенко

Читати українською
Бойовики зірвали відеоконференції і відведення військ - Геращенко
Бойовики зірвали відеоконференції і відведення військ - Геращенко

Представник України в гуманітарній підгрупі, перший віце-спікер Ірина Геращенко заявляє, що бойовики зірвали проведення двох відеоконференція безпекової підгрупи.

"Сьогодні мала відбутися відеоконференція тристоронньої контактної групи за участі ОРДЛО, присвячена безпековим питанням, зриву домовленостей про розведення живої сили і техніки на трьох визначених ділянках лінії зіткнення", - наголосила Геращенко, повідомляють "Українські реалії" з посиланням на "Українську правду".

"Ці пункти важливі з гуманітарної точки зору, адже в Станиці Луганській є зруйнований міст, який треба відновити, в Золотом й досі бойовиками заблоковане КПВВ, Петровське також важливе з точки зору відновлення інфраструктури. Цей графік відведення живої сили бойовиками зірвано", - зазначила вона.

"А сьогодні представники ОРДЛО зірвали проведення безпекової відеоконференції. А вчора проводили якийсь "праймеріз"- фарс, без участі спостерігачів, ЗМІ, без участі української сторони, поза нормами українського права і законодавства. Це все кремлівські сценарії і направлені вони на одне- ескалацію конфлікту", - вважає Геращенко.

Як відомо, 21 вересня учасники Тристоронньої контактної групи в Мінську підписали рамковий документ про розведення сил і засобів учасників конфлікту на Донбасі на трьох ділянках – поблизу населених пунктів Золоте, Петрівське та Станиця Луганська, площею не менше 4 кв. км кожний.

Відведення мало розпочатися за умови, що 7 днів в цих районах буде дотримуватися режим тиші.

Разом з тим у звітах ОБСЄ продовжували фіксувати обстріли в зазначених районах.

1 жовтня на околиці м.Золоте відбулося відведення військ на визначені представниками ОБСЄ конкретні рубежі.  На Луганщині після розведення військ бойовики із гранатометів відкрили вогонь неподалік н.п.Новоолександрівка. 

В "ДНР" та "ЛНР" заявили про зрив відведення сил та озброєння у районі Петровського (Донецька область) та н.п. Станиця Луганська (Луганська обл.), при цьому  повідомили, що в районі н.п. Золоте відведення озброєння почалося. 

2 жовтня у "ДНР" заявили, що не будуть відводити сили і засоби з н.п. Петрівське, як вирішила контактна група по Донбасу на переговорах у вересні, поки українські силовики не зроблять цього.

При цьому у місії ОБСЄ регулярно заявляють, що роботі спостерігачів чинять перешкоди, зокрема йдеться про небезпеку через мінування територій.


Теги: ОРДЛОДонбассГеращенко Ирина

Дата и время 03 октября 2016 г., 15:04     Просмотров Просмотров: 1177
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.134551