АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 20°C
Харьков: 21°C
Днепр: 23°C
Одесса: 23°C
Чернигов: 20°C
Сумы: 20°C
Львов: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцк: 13°C
Ровно: 15°C

Україна згодна надати коридор для виходу російських військ із Придністров’я

Читати українською
Україна згодна надати коридор для виходу російських військ із Придністров’я
Україна згодна надати коридор для виходу російських військ із Придністров’я

Виведення російських військ і озброєння, розміщеного в селі Кобасна Придністровського регіону Молдови, буде проходити по “зеленому коридору”.

Повідомляє портал АНТИКОР з посиланням на ЗМІ.

Міністр оборони республіки Молдова Антатол Шалару заявив про те, що озброєння, розміщене на військових складах у селі Кобасна, становить велику небезпеку як для жителів Республіки Молдова, так і для України, не кажучи вже про населення лівобережжя Дністра. У цьому контексті, до кінця нинішнього року, буде розроблено детальний план із вивезення даного озброєння і виведення російських військ ОГРВ з території Республіки Молдова.

“Разом з українським колегою ми обговорили питання створення спеціального коридору для російських військових, які перебувають у придністровському регіоні, а так само для боєприпасів, що знаходяться на зберіганні в селі Кобасна. Молдавське військове відомство було офіційно проінформоване про те, що українська сторона готова підготувати спеціальний коридор для виведення російських військ і озброєння. Ми домовилися про зустріч військових експертів обох країн на території України, для того, щоб обговорити ряд питань технічного характеру: виїзд відповідних конвоїв із Молдови та шляхи, по яких вони увійдуть на територію України, а також їх подальший маршрут по території України”.

Також сторони поінформують ОБСЄ, оскільки дана місія повинна відбуватися під егідою ОБСЄ І ООН.

“Далі ми маємо намір звернутися до міжнародних організацій для того, щоб вони вплинули на керівництво РФ і посприяли початку зазначеного процесу евакуації. З нашого боку для цього будуть надані всі види допомоги та шляхи для транспортування: наземний, повітряний, морський” , – заявив Шалару.


Теги: УкраинаРоссийская армияПриднестровье

Дата и время 06 ноября 2016 г., 21:28     Просмотров Просмотров: 2671
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.1341