АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 20°C
Харьков: 21°C
Днепр: 23°C
Одесса: 23°C
Чернигов: 20°C
Сумы: 20°C
Львов: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцк: 13°C
Ровно: 15°C

Відсутність юридичної освіти у Луценка провокує деградацію усіх співробітників ГПУ – Найєм

Читати українською
Відсутність юридичної освіти у Луценка провокує деградацію усіх співробітників ГПУ – Найєм
Відсутність юридичної освіти у Луценка провокує деградацію усіх співробітників ГПУ – Найєм

Заступник глави фракції «БПП» Мустафа Найєм вважає конкурсну комісію з обрання директора ДБР абсолютно корумпованою та абсурдною. На його попереднє звернення про пряме порушення законодавства під час роботи комісії, перший заступник Генпрокурора Юрій Столярчук просто «увімкнув дурня». 

Про це нардеп написав на власній сторінці у соцмережі. 

«Продовжую тему ДБР. Якщо чесно, це вже якийсь абсурд і ідіотизм», - пише заступник глави фракції «БПП».

Найєм обурений тим, що підконтрольна Порошенку Генпрокуратура абсолютно не звертає уваги на правопорушення з боку комісії з обрання керівництва Держбюро розслідувань. Так, Луценко начебто не помічає, що, як мінімум, два члена комісії - Стойко І.М. (Від КМУ) та Бухарев В.В. (від ВР) – взагалі не мають вищої юридичної освіти, а це є прямим порушенням законодавства (п. 3 ч. 3 ст. 11 закону України про ДБР).

«Мені це відомо достовірно, готовий свідчити про це в суді. При цьому 10 з 19 кандидатів пройшли на наступний етап конкурсу - це співробітники органів президентської вертикалі: ГПУ, ДФС і СБУ», - запевняє нардеп.

Народний обранець розповів, що два тижні тому звернувся з відповідною заявою (про вчинення злочину посадовими особами Кабміну та Верховної Ради України – ред) до Генеральної прокуратури. Відповідь не змусила на себе чекати: перший заступник Генпрокурора Юрій Столярчук дав таку відповідь: «в своїй заяві ви не вказали, який саме документ неправильно підписали співробітники КМУ і ВР». 

 qhiqqkiqzridxant

«Виникає стійке відчуття, що відсутність юридичної освіти у Генпрокурора прямо позначається на деградації всіх співробітників підконтрольного йому відомства», - заявив Найєм.

Він ще раз наголосив, що конкурсною комісію з обрання директора ДБР було прямо порушено законодавство України - п. 3 ч. 3 ст. 11 Закону України «Про Державне бюро розслідувань», в якому говориться, що членами даної комісії можуть буті особи, які мають бездоганну ділову репутацію, вищу юридичну освіту, високі професійні та моральні якості, а також суспільний авторитет.

Слід відзначити, що новий «правоохоронний монстр» повинен повноцінно запрацювати вже в листопаді наступного року. За фактом він перебере на себе майже всі функції Генеральної прокуратури щодо виявлення, припинення, розкриття та розслідування злочинів скоєних екс-президентом, членами уряду, вищого керівного складу державних органів, керівником НАБУ, САП, переважною більшістю керівного і особового складу правоохоронних, податкових та митних органів тощо. Єдиним виключенням стануть злочини, які відносяться до підслідності НАБУ. 


Теги: ЛуценкоНайем Мустафа

Дата и время 29 декабря 2016 г., 10:34     Просмотров Просмотров: 2046
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.415315