АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 22°C
Харьков: 23°C
Днепр: 24°C
Одесса: 23°C
Чернигов: 21°C
Сумы: 22°C
Львов: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцк: 12°C
Ровно: 14°C

Слідчий Генпрокуратури Дан Марголіс може працювати на ФСБ Росії - правозахисник

Читати українською
Слідчий Генпрокуратури Дан Марголіс може працювати на ФСБ Росії - правозахисник
Слідчий Генпрокуратури Дан Марголіс може працювати на ФСБ Росії - правозахисник

Старший слідчий в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України Дан Марголіс може бути причетний до роботи на Федеральну службу безпеки Російської Федерації.

Зокрема, пан Марголіс протягом загострення військових дій на Сході України, активно збирає персональні дані українських державних службовців та намагається отримати доступ до інформації із підвищеним рівнем секретності. Для цього Лан Марголіс використовує надумані кримінальні провадження, які побудовані на фіктивних даних та не мають жодного відношення до суті інформації, яку так активно збирає цей слідчий.

Дан Марголіс вимагає від органів місцевого самоврядування надати список працівників ради, які мають допуск до державної таємниці та завірену належним чином копію журналу обліку виїздів за кордон. Таким чином, Дан Марголіс збирає інформацію на держслужбовців, які не фігурують у рамках відкритого ним кримінального провадження, на яке він посилається у запиті.

Згідно 214 статті КПК України, діючого законодавства, здійснення досудового розслідування до внесення відомостей до реєстру або без такого внесення не допускається і тягне за собою відповідальність. Слідство по фактовому провадженні щодо необмеженого кола осіб, збирання інформації у власних інтересах під видом витребовування доказів, звинувачення у злочині свідків - ось нові способи досудового розслідування від Дана Марголіса.

Нагадаємо, що Старший слідчий в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України Дан Марголіс, якого колеги вже давно називають “Дан Мерседес”, попався на махінаціях з автомобілями Mercedes-Benz. Один з “мерсів” він продав вдвічі дорожче, ніж купив, а другий не вказав у паперовій декларації за 2015 рік. Марголіс також не вказав наявність у нього квартири у декларації за 2014 рік, а також не показав ні копійки витрат на утримання елітного авто та квартири.

Правозахисник Руслан Савенко звернувся до Генерального прокурора України та Генеральної інспекції ГПУ з проханням очистити прокуратуру від брехунів та корупціонерів, які живуть на широку ногу, приховуючи елітне майно від фіскальних та правоохоронних органів.

“Такі працівники Генпрокуратури, як Дан Марголіс, дискредитують Генеральну прокуратуру. Адже жоден громадянин України не повірить, що при річному заробітку 40-70 тисяч гривень працівник ГПУ може дозволити собі придбати кілька елітних іномарок, пальне для яких обходиться вдвічі більше, ніж сама зарплата слідчого. Думаю, варто перевірити, хто “заправляв” ці елітні авто і за які саме послуги”, — наголосив правозахисник Руслан Савенко.


Теги: Савенко РусланГенпрокуратураФСБ РФМарголіс Дан Олександрович

Дата и время 15 февраля 2017 г., 17:20     Просмотров Просмотров: 8684
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.416322