АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 18°C
Харьков: 19°C
Днепр: 20°C
Одесса: 22°C
Чернигов: 18°C
Сумы: 17°C
Львов: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцк: 14°C
Ровно: 15°C

Україна не має друзів, є лише вороги та конкуренти, – Степан Хмара

Читати українською
Україна не має друзів, є лише вороги та конкуренти, – Степан Хмара
Україна не має друзів, є лише вороги та конкуренти, – Степан Хмара

Якщо на східному кордоні в України є лютий та запеклий ворог – Росія, з яким ми ніколи не будемо в мирі, то на заході ми маємо конкурентів, а не друзів. Адже через руйнування банківської системи України вона стає повністю відкритою для західних товарів, а наше виробництво паралізується.

Таку думку висловив Герой України та дисидент Степан Хмара в ефірі програми FACE 2 FACE з Тетяною Даниленко (о 20:00 – 21:00 на телеканал і ZIK).

Нацбанк, це мабуть єдина українська інституція, яку безперервно, у прямому сенсі цього слова, хвалить західна преса. Адже навіть були надруковані величезні матеріали у New York Times та Bllomberg на цю тему. І Степан Хмара на цей аргумент від ведучої програми Тетяни Даниленко сказав, що в України є вороги та конкуренти.

 «А ви не розумієте, чому? А друзів ми не маємо. У нас є вороги і конкуренти. На сході, це лютий та запеклий ворог – Росія, з яким ми ніколи не будемо в мирі. Поки вона не розпадеться і не буде звужена до своїх етнічних меж, тобто до не чорноземної смуги, це триватиме ще довго. І добре буде, якщо вона залишиться в не чорноземній смузі, тоді можливо росіяни стануть нормальними людьми, мізковитими. Бо інакше, з ними немає про що говорити», – прокоментував Хмара.

Щодо західних партнерів, то він вважає, що їх цікавить лише фінансовий бік, адже українська влада не може зайняти принципової позиції.

«На заході ми маємо конкурентів, а не друзів. Адже українські банки практично всі майже зруйновані. Так, через банківську систему руйнуються конкуренти і Україна стає повністю відкритою для західних товарів, а наше виробництво паралізується, хоча мало б бути навпаки. Ми мали б обмежуватися тільки критичним імпортом, проте завозимо все, навіть шкарпетки, адже навіть не всі вони у нас виробляються», – сказав він.

Та додав: «Звичайно, що це є свідома політика влади. І саме наша нинішня владна верхівка не може зайняти принципової позиції. Бо, якщо спробує щось сказати, то їй одразу нагадають про те, де лежать її гроші, а переважно це офшори. Тому тихенько мовчатимуть, щоб ніхто не закрив доступу до них». 


Теги: УкраїнаХмара СтепанПолітикаРосія

Дата и время 08 октября 2017 г., 08:54     Просмотров Просмотров: 2826
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.078209