АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 15°C
Харьков: 14°C
Днепр: 16°C
Одесса: 19°C
Чернигов: 14°C
Сумы: 14°C
Львов: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцк: 15°C
Ровно: 15°C

За минулу добу окупанти випустили по наших позиціях 39 мін

Читати українською
За минулу добу окупанти випустили по наших позиціях 39 мін
За минулу добу окупанти випустили по наших позиціях 39 мін

Минулої доби військовослужбовці Об’єднаних сил сім разів змушені були відкривати вогонь у відповідь на провокації російських окупаційних військ.

Про це повідомив під час брифінгу у неділю речник Міністерства оборони Максим Праута.

“Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 13 прицільних ворожих обстрілів. У тому числі противник випустив по наших позиціях 39 мін 82-го калібру. Військовослужбовці Збройних сил України 7 разів відкривали вогонь у відповідь”, – поінформував він. 

Зокрема, за словами речника, на Луганському напрямку окупанти п’ять разів порушили режим перемир’я. “Противник почав проявляти активність після 12 години і  двічі використовував міномети калібру 82 мм під час обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил в районі Кримського. Станкові та ручні протитанкові гранатомети окупанти застосували неподалік Новолуганського, а кулемети великого калібру — поблизу Троїцького”, – сказав Праута.

Він додав, що з боку окупованої Горлівки відбувся обстріл з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї неподалік населеного пункти Шуми.

Як поінформував Праута, на Донецькому напрямку було зафіксовано 8 прицільних обстрілів. Тричі окупанти вели вогонь по позиціях підрозділів Об’єднаних сил біля Тарамчука, застосовуючи стрілецьку зброю. З кулеметів великого калібру були обстріляні українські опорні пункти неподалік Чермалика та Невельського.

Ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю окупанти використали поблизу Гнутового та Мар’їнки. Крім того, 3 розриви мін калібру 82 мм нарахували українські військовослужбовці, які виконують бойові завдання в районі населеного пункту Піски, зазначив представник МОУ.

Під час бойових дій один український військовослужбовець дістав легке поранення, наразі йому надається допомога в одному з військових мобільних госпіталів, повідомив Праута.

Що стосується поточної доби, то, за словами речника, з опівночі до 11 години відбувся 1 обстріл – на Донецькому напрямку. Під ранок, протягом години, зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї окупанти вели вогонь по українських опорних пунктах в районі Гнутового. Українські військові вогонь у відповідь не відкривали, втрат у лавах Об’єднаних сил немає, зауважив Праута.


Теги: обстрілиДонбасВійна на ДонбасіАТОООС

Дата и время 09 декабря 2018 г., 15:09     Просмотров Просмотров: 915
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.094566