АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 20°C
Харьков: 21°C
Днепр: 23°C
Одесса: 23°C
Чернигов: 20°C
Сумы: 20°C
Львов: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцк: 13°C
Ровно: 15°C

В Іспанії за запитом України затримали небезпечного злочинця

Читати українською
В Іспанії за запитом України затримали небезпечного злочинця
В Іспанії за запитом України затримали небезпечного злочинця

Співробітники Національної поліції Іспанії (НПІ) заарештували громадянина України Олександра Золотухіна, який переховувався в Барселоні. Він перебував у міжнародному розшуку за лінією Інтерполу. У затриманого вилучили з рюкзака пневматичний пістолет, який імітує бойовий.

Про це повідомляє DW.

Ордер на розшук і арешт Золотухіна, який, за даними пресслужби НПІ, є небезпечним злочинцем, було виписано правоохоронними органами України за скоєні ним такі правопорушення, як “вандалізм, викрадення людей, пограбування з застосуванням насильства і залякуванням, викрадення транспортних засобів і приналежність до злочинного угруповання”. 

НПІ уточнила з посиланням на українських колег, що в лютому 2016 року разом із десятьма співучасниками Золотухін брав участь у викраденні ведучого одного з українських телевізійних каналів. Журналіста схопили й нібито силоміць помістили в автофургон. Місяць потому затриманий напав на спортивний клуб, завдав тяжких тілесних ушкоджень двом особам, які там перебували, і значну матеріальну шкоду приміщенню клубу. Його також звинувачують у пограбуванні жінки (її прізвище не уточнюється), якій він погрожував ножем.

Тепер справу Золотухіна передадуть у Національну судову палату Іспанії, яка відає питаннями екстрадиції правопорушників-іноземців на батьківщину. Процедура екстрадиції довга й може тривати від кількох місяців до півтора року, пояснили в мадридській колегії адвокатів. Перед висиланням іспанська сторона повинна пересвідчитися, що у справі немає політичних мотивів та що життю екстрадованого на батьківщині нічого не загрожує.

У базі осіб, які переховуються від органів влади українського міністерства внутрішніх справ, є картка на Олександра Золотухіна, 1978 р.н., який розшукується через звинувачення в незаконному позбавленні волі або викраденні людини, пограбуванні з застосуванням насильства та вимаганні.

 eiqekidqeiurant

Цю людину пов’язували з нібито перешкоджанням діяльності та позбавленням волі в лютому 2016 року журналіста “17 каналу”. За даними видання “Детектор медіа”, “17 канал” організував Жан Новосельцев, ексведучий “1+1”, із яким “1+1” розірвав трудові відносини у 2014 році “через співпрацю з каналом ГромТБ, пов’язаним, за даними 1+1, з колишнім міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком”. Як повідомляє “Детектор медіа”, замість ГромТБ з’явився “17 канал”. Повідомляється, що Новосельцев припинив із ним співпрацю у 2017 році. Останні дописи на Facebook-сторінці “17 каналу” датуються травнем 2017 року. Зазначається, що Золотухін неодноразово виступав в ефірі “17 каналу”.


Теги: Золотухин АлександрИспаниязатриманнязлочинціНацполіція

Дата и время 28 апреля 2020 г., 10:54     Просмотров Просмотров: 1579
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
3.3305