АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 19°C
Харьков: 18°C
Днепр: 21°C
Одесса: 20°C
Чернигов: 17°C
Сумы: 18°C
Львов: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцк: 12°C
Ровно: 12°C

Мінцифри запускає новий проєкт “Смарт-дія” із застосуванням технології FaceID

Читати українською
Мінцифри запускає новий проєкт “Смарт-дія” із застосуванням технології FaceID
Мінцифри запускає новий проєкт “Смарт-дія” із застосуванням технології FaceID

Міністерство цифрової трансформації запускає експериментальний проєкт “Смарт-Дія”, який передбачає можливість ідентифікації фізичних осіб віддалено, без особистої присутності, за допомогою мобільного додатка “Дія”.

Планують застосовувати технологію розпізнавання обличчя.

Як повідомляє “Суспільне”, постанову, що дала старт реалізації експериментального проєкту, ухвалив Кабмін на засіданні уряду 2 вересня. “Експеримент передбачає можливість віддаленої ідентифікації громадян за допомогою мобільного застосунку Дія для отримання кваліфікованого електронного підпису (КЕП) Смарт-Дія.

Це означає, що користувачі Дії зможуть отримувати кваліфікований електронний підпис безкоштовно та повністю онлайн”, — йдеться у повідомленні Міністерства цифрової трансформації. Як пояснили у міністерстві, Смарт-Дія — це короткостроковий кваліфікований електронний підпис у “Дії”, що діятиме до 5 хвилин.

Він зберігатиметься у захищеному середовищі кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг та гарантуватиме найвищий рівень довіри й безпеки. Віддалена ідентифікація користувачів для формування першого кваліфікованого сертифіката здійснюватиметься на основі даних, що містяться в Єдиному державному демографічному реєстрі та єдиній інформаційній системі МВС, а також за допомогою технології розпізнавання обличчя FaceID.

Що стане ще простіше: підписувати різноманітні документи отримувати адміністративні, комерційні та фінансові послуги Як це відбуватиметься Дія надсилатиме запит до Єдиного державного демографічного реєстру та єдиної інформаційної системи МВС для здійснення віддаленої ідентифікації користувача. Протягом 6 місяців на основі підтверджених даних у Дії за запитом формуватиметься короткостроковий КЕП. Підтвердження запиту — за допомогою технології розпізнавання обличчя. Після завершення терміну — повторна процедура ідентифікації у додатку. Кількість потенційних користувачів кваліфікованого електронного підпису Смарт-Дія становить близько 8 000 000 українців, що є власниками біометричних закордонних паспортів та паспортів громадянина України у формі ID-картки й користуються смартфонами з NFC-модулем.


Теги: Міністерство цифрової трансформаціїМінцифраFaceIDСмарт-дія

Дата и время 02 сентября 2020 г., 17:01     Просмотров Просмотров: 1116
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
1.464506