АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 20°C
Харьков: 20°C
Днепр: 22°C
Одесса: 21°C
Чернигов: 18°C
Сумы: 19°C
Львов: 11°C
Ужгород: 12°C
Луцк: 12°C
Ровно: 13°C

Україна виробляє зброю, здатну знищувати російські танки

Читати українською
Україна виробляє зброю, здатну знищувати російські танки
Україна виробляє зброю, здатну знищувати російські танки

Україна вже зараз виробляє свою власну зброю, якою можна ефективно знищувати російські танки. Мова йде про протитанкові ракетні комплекси «Стугна-П» і «Корсар».

Про це заявляє експерт з питань оборонно-промислового комплексу, колишній заступник гендиректора концерну «Укроборонпром» Максим Глущенко, новину передає «Преса України».

Експерт зазначив, що про розробки українського КБ «Луч», який створив керовані ракети «Стугна» та «Комбат», а також ПТРК «Корсар» і «Стугна-П», сьогодні знають практично у всьому світі. Збройовий фахівець розповів про відмінність між двома українськими системами.

«В зручності застосування полягає основна відмінність. «Корсар» — відмінний ПТРК для піхоти. Він простий і легкий — до 26 кг разом з ракетою. Постріл з нього проводиться з плеча. «Стугна-П» — важче в кілька разів, управлятися з ним складніше, цей комплекс потребує багато додаткового обладнання, і його слід встановлювати на триногу. Однак він має незаперечну перевагу перед «Корсаром» — дальність стрільби його більше в два рази, до 5 км», - пояснив Глущенко.

Експерт підкреслив, що насправді поразка сучасних танків, це досить відносне поняття. Історія рясніє випадками, які дивують навіть військових. Так, найвідоміший і найбільш рекламований сучасний американський танк «Абрамс» пидбивався зі старого радянського РПГ-7(ручний протитанковий гранатомет). Тому ПТРК (протитанкові ракетні комплекси) продовжують виробляти і вдосконалювати


Теги: УкраинаОружие

Дата и время 21 мая 2015 г., 23:54     Просмотров Просмотров: 6684
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.271746