АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 22°C
Харьков: 23°C
Днепр: 24°C
Одесса: 23°C
Чернигов: 21°C
Сумы: 22°C
Львов: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцк: 12°C
Ровно: 14°C

Голова ОДА та «силовики» забезпечили перемогу «слуг» на Житомирщині

Читати українською
Голова ОДА та «силовики» забезпечили перемогу «слуг» на Житомирщині
Голова ОДА та «силовики» забезпечили перемогу «слуг» на Житомирщині

Успіх партії влади та стабільність роботи обласної ради в Житомирі – результат роботі голови ОДА Віталія Бунечка та місцевих «силовиків». Про це пише видання «Дзеркало тижня», аналізуючи результаті виборів в регіонах.

Як відомо, колишній заступник голові ОДА Володимир Федоренко очолив обласну раду, отримавши 53 із 64 голосів. Перед цим партія «Слуга народу» здобула перше місце на виборах. 

У свою чергу, інше видання «ДЕПО» у статті  «Житомирщина: місцева “стара гвардія” програє “варягам”  уточнює, як саме місцевій владі вдалося отримати потрібні підсумки виборів. 

«Ключова роль у таких високих показниках партії влади на виборах належить голові облдержадміністрації Віталію Бунечку. Професійний СБУшинк родом з Рівненщини до свого призначення на Житомирщину очолював СБУ у Маріуполі. Бунечко зміг за рік роботи в області (з серпня 2019-го) вписатися в місцеву політику і по суті перемогти», - йдеться у аналітичній публікації. 

«Депо» зазначає, що зараз по всій Житомирській області активно проходять рейди по боротьбі з незаконною вирубкою лісу та гральним бізнесом. Про що регулярно звітують в ОДА. 

«Тут помітну роль відіграє інший "варяг" – начальник обласної поліції Юрій Олійник. Вінничанин усього за півроку на посаді став помітною фігурою в області. Відпрацювання резонансних для регіону питань при активній роботі з медіа дають змогу формувати позитивний імідж та нарощувати вплив. Інформаційне поле області мало не щоденно наповнюється новинами про зупинку поліцією лісовозів та викриття гральних залів», - зазначається в матеріалі. 

Також у статті описується, як саме колишні владомочні БППшники та інші впливові особи регіону програли. З них свої позиції зберіг хіба-що міський голова Житомира Сергій Сухомлин, який балотувався вид «Пропозиції». 

«Вийшло так, що корінні житомирські еліти не змогли створити свою місцеву партію, як це було в низці інших областей, розпорошили попередні партійні проекти, а ставку зробили, здебільшого, на своїх родичів. Як наслідок, Житомирська область виявилася однією з небагатьох, де перемогла партія "Слуга народу" – 1 місце з 11 мандатами. Окрім цього  "зелені"  мають тепер двох мерів важливих міст в регіоні: Олевська (Сергій Лисицький) та Овруча (Іван Коруд)», - констатується у публікації.


Теги: Коруд ИванЛисицкий СергейСухомлин СергейОлийнык ЮрийВладаСБУмісцеві вибориСлуга НародаБунечко ВиталийФедоренко ВладимирЖитомирська ОДАЖитомир

Автор статьи:
Олег Бойко
Все статьи автора

Дата и время 22 декабря 2020 г., 09:00     Просмотров Просмотров: 1844
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
4.737256