АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 22°C
Харьков: 23°C
Днепр: 24°C
Одесса: 23°C
Чернигов: 21°C
Сумы: 22°C
Львов: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцк: 12°C
Ровно: 14°C

Донецькі рейдери та офшорка Cengart Financial INC привласнюють українське золото

Читати українською
Донецькі рейдери та офшорка Cengart Financial INC  привласнюють українське золото
Донецькі рейдери та офшорка Cengart Financial INC привласнюють українське золото

Свого часу, право на розробку єдиного в Україні родовища з затвердженими запасами золота під назвою «Мужіївське золоторудне родовище», належало ТОВ «Закарпатполіметали» на підставі відповідного спецдозволу.

Однак, по причині банкрутства ТОВ «Закарпатполіметали» та скасування у 2008 році спецдозволу, розробку Мужіївського золоторудного родовища було відновлено у 2012 році ПрАТ «Карпатська рудна компанія», яку у 2016 році купує міжнародна компанія Avellana Gold (бенефіціарний власник громадянин США – Брайан Савадж), та будує на території Мужіївського золоторудного родовища сучасну збагачувальну фабрику з залученням для розробки корисних копалин 140 мільйонів доларів США.

Такі суми інвестування та готова до використання сучасна фабрика, викликала значний інтерес у групи офшорних компаній Cengart Financial INC, Gofer Mining PLC та Gofer Corporation LTD, які з метою заволодіння активи американської компанії Avellana Gold, заявили себе кредиторами вищезгаданого збанкрутілого ТОВ «Закарпатполіметали».

Як виявляється, дані офшорні компанії належать досить відомій фігурі завдяки своїм «рейдерським набігам» - Олександру Маштепі, який через вищезгадану офшорну компанію Cengart Financial INC створив фіктивні борги та довів до банкрутства ТОВ «Закарпатполіметали» у 2009 році.

Компаньйонами Олександра Маштепи у реалізації своїх рейдерських намірів відносно Avellana Gold, являються Дмитро Зайцев (який потрапив до сайту «Миротворець» за сепаратизм, а також який познайомив Олександра Маштепу з своїм побратимом, а нині одним із високопосадовців Донецької народної республіки, паном Олександром Сергійовичем Ходаковським), Сергій Гаврилов (громадянин Російської Федерації та агент ФСБ, який змінив прізвище на Колпіді після вимушеної втечі з Польщі через обґрунтовані обвинувачення у втручанні в банківську та промислову сферу країни) та Михайло Сергійович Колпіді (син Сергія Колпіді, якого останній залучив до своїх «брудних» справ за для зменшення уваги до власної персони).

Так, Олександром Маштепою і поплічниками, через підконтрольні їм офшорні компанії Cengart Financial INC, Gofer Mining PLC та Gofer Corporation LTD, за допомогою підручних суддів та арбітражного керуючого, методом санації намагаються реанімувати збанкрутіле
ТОВ «Закарпатполіметали» та накласти арешт на неіснуюче майно товариства, щоб заблокувати подальшу виробничу діяльність міжнародної компанії Avellana Gold і отримати контроль над єдиним в Україні золоторудним родовищем, яке буде спустошене за допомогою спеціальної технології видобутку на основі ртутних речовин та гарантовано призведе до екологічної катастрофи всього Закарпатського регіону шляхом забруднення підземних вод та отруєння навколишньої флори і фауни.

Однак, у 2020 році Західний апеляційний господарський суд визнав незаконним та скасував рішення щодо санації (відновлення) збанкрутілого ТОВ «Закарпатполіметали», яке ініціювали Олександр Маштепа та його поплічники.

Не зважаючи на це, група «рейдерів», за підтримки вищого керівництва ДНР та спецслужб Російської Федерації й надалі намагаються реалізувати свій план по привласненню єдиного в Україні родовища з затвердженими запасами золота та вплинути на економічну складову України.

Такі непомітні для українських правоохоронних органів дії з боку злочинного угрупування та підконтрольних їм офшорних компаній Cengart Financial INC, Gofer Mining PLC та Gofer Corporation LTD, можуть реалізовуватися в життя лише за згодою Офісу президента та безпосередньо його керівником Єрмаком Андрієм Борисовичем.

Про що наголошував відомий український дипломат Роман Безсмертний, в інтерв’ю журналістам він заявив, що Андрій Єрмак має тісні контакти з російськими "кураторами" бойовиків на Донбасі: віце-прем’єром РФ Дмитром Козаком, Владиславом Сурковим і з багатьма іншими співробітниками адміністрації президента РФ. "Те, що говорить Єрмак, це те, що думає, і те, що робить президент Зеленський. Не розділяйте ці речі"


Теги: РейдерствоДонбасБезсмертный РоманХодаковский АлександрКолпиди МихаилДНРГаврилов СергейМаштепа АлександрОфшориGofer Corporation LTDGofer Mining PLCCengart Financial INCМужиевское месторождениеМужіївське золоторудне родовищеЗолоте родовищеЗакарпатполиметаллыЗакарпатполіметали

Автор статьи:
Олег Бойко
Все статьи автора

Дата и время 16 апреля 2021 г., 17:47     Просмотров Просмотров: 2989
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.064309