АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 18°C
Харьков: 19°C
Днепр: 20°C
Одесса: 22°C
Чернигов: 18°C
Сумы: 17°C
Львов: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцк: 14°C
Ровно: 15°C

Кубів залишив собі золотий батон Арбузова

Читати українською
Кубів залишив собі золотий батон Арбузова
Кубів залишив собі золотий батон Арбузова

Створення банківського телеканалу БТБ – одна з найнахабніших афер попередньої влади. Тогочасний керівник Нацбанку Сергій Арбузов на бюджетні гроші створив сучасний телеканал, покликаний "висвітлювати діяльність і формувати імідж" установи. Можна уявити, – вірніше, треба розслідувати, – скільки грошей було при цьому відмито.

Роздержавлення ЗМІ та ліквідація самого поняття державної медіавласності було вимогою експертного середовища, на яку завжди радо погоджувалась нинішня влада, поки була опозицією. Вдумайтесь: влада бере гроші у вас, платників податків, щоб за ці гроші розповідати вам байки про те, яка вона хороша та ефективна.

У багатих західних державах нічого подібного немає: там державні органи влади разом з усіма іншими ньюзмейкерами змагаються за увагу ЗМІ та отримують її тоді, коли мають справді важливу інформацію.

Зате в бідній Україні, уряд якої пообіцяв економити та попросив народ затягнути паски, в Національного банку знайшлися гроші на телевізійне самохвальство.

"...нове керівництво Нацбанку обґрунтувало необхідність подальшого існування та фінансування "Банківського телебачення" висвітленням діяльності НБУ. Єдине, у відповіді зазначено, що було впроваджено "ряд заходів щодо економії, оптимізації та скорочення витрат", – повідомляє Микола Томенко.

У жодній цивілізованій країні Центробанк не має власного телеканалу. Навіщо він?

Арбузовська забаганка вже зжерла півтораста мільйонів гривень бюджетних грошей. Окрім бюджетного фінансування, цей канал ще й займає місце в цифровому мультиплексі, за яке сплачує ахметовсько-фірташівському "Зеонбуду" кільканадцять мільйонів гривень на рік (точніші цифри тут).

При цьому аудиторія каналу зникомо мала, тож жодного "роз’яснення дій Нацбанку" чи "підвищення фінансової грамотності населення", якими обґрунтовувалась доцільність існування БТБ, не відбувається.

Фактично БТБ нічим не відрізняється від золотих батонів і колекційних автомобілів Януковича. Це безглуздий предмет розкоші, який потребує постійних вливань бюджетних грошей і не може бути використаний з користю для суспільства у своєму теперішньому вигляді.

Єдиний варіант, за якого він може бути корисним – коли його рухоме майно буде передане майбутньому громадському телерадіомовнику, який, якщо нова влада виконає свою обіцянку, буде створений на базі державних телерадіоорганізацій. І, в усякому разі, марнування наших із вами грошей на цю недешеву забавку-дурничку повинне бути припинене негайно.

P,S, Приємно було так оперативно отримати конструктивну реакцію високопосадовців на свій допис. Є надія, що питання БТБ вирішиться позитивно. Отже, не все втрачено.

Отар Довженко УП


Теги: КубівАрбузовБТБ

Дата и время 03 апреля 2014 г., 15:17     Просмотров Просмотров: 3813
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.339028