АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 20°C
Харьков: 21°C
Днепр: 23°C
Одесса: 23°C
Чернигов: 20°C
Сумы: 20°C
Львов: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцк: 13°C
Ровно: 15°C

Білорусь опублікувала список українських товарів під обмеженнями імпорту

Читати українською
Білорусь опублікувала список українських товарів під обмеженнями імпорту
Білорусь опублікувала список українських товарів під обмеженнями імпорту

Уряд Білорусі опублікував перелік українських товарів, які потрапили під індивідуальне ліцензування для імпорту.

Відповідну урядову постанову №292 від 26 травня розміщено на білоруському національному правовому інтернет-порталі, повідомляє УНН.

У документі вказано, що імпорт в Білорусь окремих видів товарів, що походять з України, здійснюється за разовими ліцензіями. Видавати такі ліцензії уповноважене Міністерство антимонопольного регулювання і торгівлі Білорусі за погодженням з державними органами та іншими організаціями.

У список продукції, що потрапила під обмеження імпорту, увійшли кондитерські вироби з цукру, шоколаду та інших готових харчових продуктів, що містять какао, фруктові та овочеві соки, пиво. Також дія постанови поширюється на плити деревостружкові і деревоволокнисті, шпалери і аналогічні настінні покриття, туалетний папір і окремі види картонної та паперової упаковки, будівельну цеглу з кераміки, керамічну плитку, скляні ампули, радіатори та інші вироби і їх частини з чорних металів, сільськогосподарські машини для обробки грунту, пральні машини, меблі і їх частини.

Основна частина постанови набирає чинності через 10 днів після офіційного опублікування і буде діяти протягом 6 місяців.

“Ми аналізували і вжили заходів, які де-факто обмежують імпорт з України шляхом введення додаткового контролю, причому на тимчасовій основі, як це допускають норми міжнародної торгівлі, які багато країн активно застосовують. Хочу зазначити, що ми готові до переговорів у будь-який момент”, – йдеться у коментарі з приводу ухвалення постанови першого заступника міністра закордонних справ Білорусі Олександра Гурьянова.

З його слів, білоруська сторона готова “повністю скасувати всі наші рішення, ми готові повернути в повному обсязі режим вільної торгівлі”, але за умови: Україна має переглянути заходи щодо продукції білоруської сторони, які, як вважає Мінськ, спрямовані на обмеження конкуренції з боку білоруських виробників.


Теги: Українаукраїнські товариТовариІмпортБілорусь

Дата и время 29 мая 2021 г., 16:39     Просмотров Просмотров: 1081
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.073283