АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 13°C
Харьков: 12°C
Днепр: 14°C
Одесса: 17°C
Чернигов: 14°C
Сумы: 12°C
Львов: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцк: 15°C
Ровно: 15°C

Спонсори терористів «ДНР» купують собі недоторканість у верхівки СБУ

Читати українською
Спонсори терористів «ДНР» купують собі недоторканість у верхівки СБУ
Спонсори терористів «ДНР» купують собі недоторканість у верхівки СБУ

Вже восьмий рік на Сході України точаться бойові дії. Там гинуть люди, діти, ллється кров...             

Інтернет видання «АНТІКОР» отримали від громадянина України Ярослава Васильціва матеріали щодо торгівлі великого злочинного угруповання із представниками так званої «ДНР». Враховуючи велику важливість і надзвичайно високу суспільну значущість викритих Васильцівим фактів, надаємо можливість всім зацікавленим ознайомитися із цими матеріалами. 

Організатор злочинної групи Володимир Будз, його команда та їхні покровителі у владі

Ярослав Васильців зазначає, що у 2019 році він став потерпілим від шахрайських дій злочинної групи міжнародного масштабу. ЇЇ очолює підприємець (БАРИГА) - Володимир Будз. Ця злочинна група  до цього часу тероризує сім’ю Васильціва.

Васильців особисто, починаючи з 2019 року, провів низку розслідувань. І встановив, що дана група являється не тільки шахраями, але і фінансує терористів на території «ДНР», з представниками якої  має постійні особисті контакти. Злочини робляться громадянами Будз Володимиром Івановичем, Будз Світланою Омелянівною та Ковачем  Миколою Івановичем.

В зв’язку з чим Васильців повідомив правоохоронні органи та народних депутатів України про скоєння  тяжкого злочину відносно Держави Україна та її громадян членами цього угруповання.

Зокрема, він повідомив Голову служби безпеки України Івана Баканова про те, що «Будз В.І. організував злочинну групу для скоєння злочинів на території України та фінансування терористичної діяльності  з представниками так званої «Донецької народної республіки». І вказав, якими саме  підконтрольними  їм компаніями громадянин Будз В.І, його дружина Будз С.О, його донька Будз Ю.В,  володіють на території України. І через які вони здійснюють злочинну діяльність.

Так, в їхній власності є компанія "Екселіо трейд", яка займається реалізацією фіскальних апаратів. ЇЇ фактичне місцеперебування находиться за адресою  м. Київ, вул. Радищева, 3. Її юридична адреса: Івано - Франківська область, м.Рогатин, вул.Галицька, 119. В компанії  власником частки 50% та її виконуючим директором являється чоловік двоюрідної сестри Будза В., громадянин Ковач Микола Іванович. Другою часткою в розмірі  50% володіє  Будз Світлана. Будз Юлія з початку заснування  компанії працювала на керівній  посаді  з 2014 року по 2017 рік. Але саме головне у тому, що Володимир Будз являється неофіційним покровителем даної компанії. Без його дозволу жоден контракт не проходить, він встановив повний контроль за її діяльністю.

 

Володимир Будз (БАРИГА). Організатор злочинної групи для скоєння злочинів на території України та фінансування терористичної діяльності  з представниками так званої «Донецької народної республіки».  

Так,  створивши злочинне угрупування в м.Києві, Володимир Будз залучив членів своєї родини до злочинної діяльності. Ця діяльність полягає в фінансуванні тероризму. Зокрема, він займається поставками в «ДНР» бувших у використанні контрольно-касових  апаратів "Екселіо DMP -55B".

Дані апарати на території України не застосовуються, оскільки в них вийшов термін придатності. Але ж на території ДНР таких вимог не існує, і дані апарати там вважаються придатними до роботи.

Тому на протязі з 2015 по 2017 рік  компанією Будза й було здійснено за попередньою змовою  на територію «Донецької народної республіки» поставки 200 штук «Екселіо DMP -55B». Поставки були проведені Миколою Ковачем під чітким контролем сім’ї Будз через своїх партнерів (спільників), які мають зв’язки на окупованій території. Це громадяни Микола Рахуба,  а також Леонід Дворін який живе в м.Донецьк. Які й переправили дане устаткування на територію «ДНР».

 

Микола Ковач. Підконтрольний (БАРИГА) виконавчий директор та співвласник компанії «Екселіо трейд», яка займається торгівлею із терористами «ДНР»

Під особистим керівництвом Ковача М.І. були проведені наступні операції та відправка товарів в ДНР:

1. Перше відвантаження апаратів контрольно-касових  "Екселіо DMP -55B"  в кількості 100 штук на суму 188 500 тисяч  гривень  було здійснено 14.12.2015 року з ТОВ "Екселіо Трейд" на фізичну особу-підприємця Рахубу Миколу Миколайовича  тел: 067 209 89 51, (паспорт серія СН № 464889 виданий Ленінградським РУ ГУ МВС в м.Києві  від 27.03.1989 року ). Оплата даної суми була здійснена на рахунок "Екселіо Трейд" громадянином Рахубою М.М. 04.12.2015 року.

2. Друге відвантаження апаратів контрольно-касових "Екселіо DMP -55B"  було здійснено 29.08.2016 року з ТОВ "Екселіо Трейд" на громадянина Дворіна Леоніда Григоровича (паспорт серія ВВ № 689555 виданий Ворошиловським  РВ УМВС України  в м. Донецьку  від 11.11.2004 року ) в кількості 25 штук на суму 52 212 тисяч  гривень. Дворін Л.Г. є директором приватного виробничого підприємства  "РЕМПРОМСЕРВИС", яке зареєстровано в м. Донецьк , проспект Ілліча , 23 Д  Оплата даної суми була здійснена на рахунок "Екселіо Трейд" громадянином Дворіним Л.Г, 09.08.2016 року  з терміналу банку - чим до речі були порушені всі правила ведення підприємницької діяльності.

3. Третє відвантаження апаратів контрольно-касових  "Екселіо DMP -55B"  було здійснено 24.10.2016 року з ТОВ "Екселіо Трейд" на громадянина Дворіна Леоніда Григоровича в кількості 25 штук на сумму 52 212 тисяч  гривень. Оплата даної суми була здійснена на рахунок "Екселіо Трейд" громадянином Дворіним Л.Г. 08.09.2016 року з терміналу банку чим були порушені правила ведення підприємницької діяльності .

4. Четверте відвантаження апаратів контрольно-касових  "Екселіо DMP -55B"  було здійснено 28.02.2017 року  з ТОВ " Екселіо Трейд " на громадянина Дворіна Леоніда Григоровича в кількості 30 штук на суму 67 950 тисяч  гривень. Оплата даної суми була здійснена на рахунок "Екселіо Трейд" громадянином Дворіним Л.Г, 21.12.2016 року  з підконтрольної компанії  "РЕМПРОМСЕРВИС" .

5. П’яте відвантаження апаратів контрольно-касових  "Екселіо DMP -55B"  було здійснене 14.08.2017 року  з ТОВ " Екселіо Трейд " на громадянина Дворіна Леоніда Григоровича в кількості 10 штук на суму 22 650  тисяч  гривень. Оплата даної суми була здійснена на рахунок "Екселіо Трейд" громадянином Дворіним Л.Г. 24.05.2017 року з терміналу банку, чим були порушені правила ведення підприємницької діяльності .

6. Шосте  відвантаження апаратів контрольно касових  "Екселіо DMP -55B"  було здійснене 14.08.2017 року  з ТОВ "Екселіо Трейд" на громадянина Дворіна Леоніда Григоровича 24.05.2017 року в кількості 10 штук на суму 22 650  тисяч  гривень. Оплата даної суми була здійснена на рахунок "Екселіо Трейд" громадянином Дворіним Л.Г. 24.05.2017 року з терміналу банку, чим були порушені правила ведення підприємницької діяльності .

 

Світлана Будз, дружина ( БАРИГИ). В її власності – 50% компанії «Екселіо Трейд», яка реалізує контрольно-касові апарати в «ДНР»

Важливо: інформація, яка наведена нижче, являється достовірною (офіційною), матеріали розслідування знаходяться в  Службі безпеки України  .

На протязі 2018 - 2019 років співробітниками Служби безпеки України у діяльності компанії «Екселіо Трейд» були виявлені злочинні порушення. Внаслідок чого їй було заборонено здійснювати підприємницьку діяльність. Також було заведено справу про виявлення на території «ДНР» контрольно-касових  апаратів "Екселіо DMP -55B".

Після чого Міністерством економіки України було прийняте офіційне рішення про заборону на здійснення підприємницької діяльності даної компанії. Але, маючи  хороші зв’язки в СБУ та Міністерстві економіки України, Володимир Будз «владнав всі питання». І компанія "Екселіо Трейд" надалі продовжила свою діяльність.

Юлія Будз, дочка (БАРИГИ). Працювала у Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва та сприяла розвитку та торгівлі компанії "Екселіо Трейд"

За неофіційними  даними, питання продовження роботи компанії "Екселіо Трейд"  в СБУ було вирішено через тодішнього першого заступника Голови Служби безпеки України — начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби безпеки України Павла Демчину. Адже у колі знайомих Володимир Будз не одноразово вихвалявся особистим знайомством із ним. В Міністерстві економіки України питання було вирішено через пана Кубіва С.І, так як на той час дочка Володимира Будза Юлія працювала радником народного депутата  України  та Міністра економічного розвитку і торгівлі України Кубіва С.І.

Степан Кубів, товариш БАРИГИ . Теперішній  народний депутат України та екс-міністр економічного розвитку і торгівлі України. Продавав на компанію В.Будза "Екселіо Трейд" свої колекційні книги по ціні 100 тисяч гривень . Будучи міністром економіки, приховав  факти злочинної діяльності компанії  В.Будза.

Сім’я Будз і сім’я Кубіва давні знайомі - як по бізнесу, так і по «тіньових» справах.  Про це, зокрема, писали «Наші гроші» 

«Я особисто неодноразово підтверджував, що надана інформація в розслідуванні кримінальних справ є достовірною та підтверджується документальними (письмовими) доказами. Громадяни Будз В., Калашник Р., Галаган О., Собішкевич І.,   разом з підставними директорами вказаних приватних компаній здійснили  злочини і нанесли Державі значних збитків», - наполягає Васильців.

Олег Галаган. В злочинній групі Будза являється  ПОСІПАКА  БАРИГИ , КИДАЛА організовує  липові фірми та фунтів. 

Про це неодноразово писали й кореспонденти програми "Наші гроші", але ніякої реакції від правоохоронних органів станом на сьогоднішній день не має. 

Державі  нанесено більш як на 250 мільйонів гривень (а по неофіційній інформації – більш, ніж на 1 міліард гривень) збитків. Васильців особисто просив Генерального прокурора України Ірину Венедиктову встановити контроль над  кримінальними справами  громадян Будз В., Калашника Р., Галагана О., Собішкевича І. Оскільки вони є підозрюваними в скоєнні злочинів проти Держави та завдання збитків в великих розмірах осіб.

Відповідь від офісу генпрокурора Васильців отримав. Ця відповідь виявилася чисто формальною - про те, що звернення Васильціва отримали, передали далі, встановили контроль тощо, тощо. У перекладі на звичайну мову – «пішли Ви із вашими зверненнями щодо злочинів проти Держави куди подалі і не зайо :)) те ».

 

Руслан Калашник ( ХУБЛО )!. Він же - ОРГАНІЗАТОР  фінансових злочинних схем у групі Будза. Також він здійснює контроль з підготовки звітної документації  та її фальсифікації. 

«Бездіяльність Генеральної прокуратури України просто вражає об’ємами халатності  її керівника та підлеглих. Мені дуже жаль, що я живу в такій країні, де людей, які жодного дня не працювали за спеціальністю, які не мають відповідного фаху в прокурорській практиці, призначають  на керівні посади. Мені жаль, що від такої бездіяльності знищується сама  правоохоронна система. Злочинці такими процесами дуже добре користуються і успішно нарощують свою діяльність», - каже Васильців.

Дійсно, у даній статті наведені лише окремі факти діяльності групи Будза. Але навіть їх достатньо для того, щоб приголомшити і щоб підозрювані особи у злочинах вказаних уже на другий день сиділи за гратами.  

Але жодна кримінальна справа не доведена до фінального кінця. Жоден вказаний ЗЛОЧИНЕЦЬ  не перебуває за гратами. І  спонсори   «ДНР» - теж.

Тому що є такі прокурори як Прокудін Дмитро, Фурман  Володимир, Доценко Валерій. Це прокурори місцевої прокуратури № 6 Печерського району м.Києва, які надають змогу таким злочинцям залишатися без покарання і надалі фінансувати тероризм, розкрадати державне майно.

А також оскільки є такі правоохоронці як Шумейко Д.О, начальник управління поліції Шевченківського району  м.Києва, слідчий Грищенко Р.С. Вони своєю халатністю відносно розслідування кримінальних справ які знаходяться в їхній юрисдикції, надають можливість безперешкодно уникати кримінальної відповідальності СПОНСОРАМ ТЕРОРИСТІВ.

До речі, в серпні минулого року наше інтернет видання "Антікор" опубліковав статтю. В ній було чітко розписано, як співробітник ДБР Данилюк вчинив злочинні дії, приховавши факти злочину. За що по неофіційній інформації отримав хабар в великих розмірах від компанії Будза. Васильців просив Офіс генпрокурора розслідувати факт зловживання посадовим становищем з боку детектива ДБР Данилюка та притягнути його до кримінальної відповідальності. Але безрезультатно. 

Таких ХАБАРНИКІВ потрібно давно було звільнити за халатність. А також притягнути до кримінальної відповідальності за отримання неправомірної вигоди посадовими особами у розмірі, який перевищує 500 мінімальних заробітних плат. Ця інформація для НАБУ 

До цього часу, стверджує Васильців, певні особи, в тому числі парламентарі та правоохоронці покривають злочинні дії угруповання Будза. Дані про вчинення ними тяжких злочинів навіть не вносять до реєстру досудових розслідувань. Через що він вимушений був  звернутись з повідомленнями про вчинення злочину, які зареєстровані в СБУ - ВХ 3600 від 27.05.2021 року (фінансування тероризму), та ДБР - ЗКП 2172 від 27.05.2021 року (Організація злочинного угрупування, розкрадання державних коштів).

Але його минулорічна історія із внесенням до ЄРДР цих повідомлень повторилась  в цьому році: від 27.05.2021 року і по сьогоднішній день, 15.06.2021 року, інформація не внесена по невідомим причинам в ЄРДР працівниками СБУ і працівниками ДБР. Хоча пройшло вже 20 днів з дня реєстрації матеріалів Вх кореспонденції. А згідно чинного законодавства працівники СБУ та ДБР, мали би внести відомості в ЄРДР на протязі 24 годи з дня подання і розпочати розслідування та затримати організаторів злочинного угрупування, яке фінансує ДНР.

Тому Ярослав Васильців змушений звернутися через наше ЗМІ до керівника  СБУ Баканова (а думку Васильціва, Баканов, можливо не знає що робиться в його відомстві): 

«ЗЛОЧИНЦІ  - НА  ВОЛІ!

Ви мене чуєте, пане Голово СБУ Баканов Іван Геннадійович?

ЗЛОЧИНЦІ  - НА  ВОЛІ! 

Ваші співробітники вчинили злочин відносно держави, приховавши факти фінансування терористів  злочинним угрупуванням на 18 днів. Приховування злочину посадовими особами - це злочин, який матиме відповідні наслідки . 

Чому я обрав звернення до Вас таким шляхом, відкрито – через ЗМІ? Тому що я особисто бачив і знаю, як співробітники СБУ спілкувалися із злочинним угрупуванням  Будза в 2018 році і надалі спілкуються і зливають інформацію цьому угрупованню. Саме ці співробітники Служби за гроші надавали Будзу та його людям інформацію із системи "Прозоро" стосовно тендерів НАК «Нафтогаз». Навіть не сумніваюсь: і цього разу компанія Будза знову купить собі недоторканість у керівництва СБУ!», - звертається до голови Служби безпеки України Ярослав Васильців. Повний ( ПІСЕЦЬ) в Службі безпеки України. Пісець - це така тваринка; вона  маленька, гарненька, пухнастенька, але дуже кусається) 

На прикладі із зверненнями Васильціва до правоохоронців можна констатувати: бездіяльність правоохоронних органів у сучасній Україні набула просто величезних обертів. І, можливо, незабаром заявники,  потерпілі, прості пересічні громадяни будуть змушені вирішувати питання такого характеру самі - взявши зброю, відстоювати свої інтереси .

Такий шлях, за словами Васильціва, йому вже радив один його знайомий, який має досвід вирішення питань у 90 -х: «Якщо тебе образили і тебе не чують, візьми в руки зброю – і постріляй по ногам мудаків, які тебе образили. Й до їхнього крихітного мозку миттєво дійде,  що ти вже не безправний «пересічний громадянин».

Васильців каже, що відповів цьому радникові наступним чином: суто теоретично про такі речі, звичайно, можна розмірковувати. Як і про те, що якщо й надалі така буде ситуація в Україні і Президент України Володимир Зеленський  не проведе реформу правоохоронної системи,  тоді можливий варіант таких подій. Але, запевнив Васильців, на практиці особисто він поступати таким чином НЕ БУДЕ. Оскільки йому не хочеться із-за ДУРАЧКІВ сидіти. І тому він все-таки буде йти правовими методами. 

В цій історії із  зверненнями Васильціва до правоохоронців та народних депутатів є й один маленький позитивний момент. Починаючи із січня цього року Ярослав Васильців особисто звернувся приблизно  до 100 народних депутатів. Кожен з цих народних обранців  отримав на свою офіційну електронну пошту від Васильціва всю інформацію про злочини, корупцію та про фінансування тероризму. Це сама та інформація, яка наводиться у нашій статті. І результат вражає: із 100 парламентарів відреагував лише 1 (один). Васильців каже, що він сам був шокований тим, ХТО ж відреагував на повідомлення про злочин . Оскільки це був Микола Тищенко.

Скан копія:  відповідь Київської міської прокуратури на звернення Народного депутата України Тищенка М.М, додаємо .

 

У Васильціва без відповіді залишилось питання - чому інші нардепи ніяк не реагують на звернення про злочин? Адже він звертався до голови правоохоронного комітету та голови антикорупційного комітету. Але відповіді не отримав.

В наступній нашій публікації буде опубліковано всю переписку з народними депутатами на  ім’я Олександр, Денис, Анастасія, Володимир, які після повідомлення народному депутату про фінансування тероризму жодним чином не відреагували. Вони навіть не надіслали депутатські звернення. А про депутатські запити можна просто забути . 

За останньою інформацією відомо, що від народного депутата Тищенка М.М, направлено депутатське звернення із встановленням контролю за кримінальними справами.

«Так що, виходить, що пан Микола Тищенко являється парламентарем, якому не байдуже майбутнє нашої країни? Також він виявляється борець зі злочинністю і корупцією на практиці, а не на словах. Тому виникає влучне питання: що роблять в парламенті інші 99 парламентарів, які також отримали мої звернення, але навіть не відреагували на повідомлення?» - запитує Васильців .

Це питання через наше видання він хоче задати особисто Президенту України Володимиру Зеленському:

«Я, громадянин України Ярослав Васильців, зараз звертаюсь до Президента моєї країни Володимира Зеленського. Пане Президенте! Закликаю Вас – візьміть справи про фінансування «ДНР» та завдання великої шкоди державі Україна під свій особистий контроль. І виконайте, нарешті, свою передвиборчу обіцянку перед народом України, який Вам довірив цілу країну:

 

Автор: Михайло Гончаров


Теги: торгівля з окупантамиВасильцив ЯрославБаканов ИванКорупціяКалашник РусланГалаган ОлегКубив СтепанБудз ЮлияЕкселіо трейдзлочинна організаціяКовач НиколайБудз Светланафінансування терористівТищенко НиколайНедоторканністьСБУБудз ВладимирДНР

Дата и время 15 июня 2021 г., 09:00     Просмотров Просмотров: 4920
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
2.23331