АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 13°C
Харьков: 12°C
Днепр: 14°C
Одесса: 17°C
Чернигов: 14°C
Сумы: 12°C
Львов: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцк: 15°C
Ровно: 15°C

СБУ викрила схему фінансування сепаратистів "Л/ДНР"

Читати українською
СБУ викрила схему фінансування сепаратистів "Л/ДНР"
СБУ викрила схему фінансування сепаратистів "Л/ДНР"

Середньомісячний обіг фіктивної інвесткомпанії становив десятки мільйонів доларів. Гроші легалізовували через криптовалютні операції.

Співробітники Служби безпеки України заблокували масштабну схему фінансування учасників незаконних збройних формувань. Організатори в Кропивницькому створили фіктивну інвестиційну компанію та діяли під її прикриттям, повідомляє пресслужба СБУ.

"За попередніми даними слідства, декілька мешканців обласного центру разом зі своїми спільниками з ОРДЛО налагодили механізм одержання грошей через псевдоброкерські послуги. Для цього вони створили спеціалізовані інтернет-платформи та облаштували у Кропивницькому підпільний кол-центр", - ідеться в повідомленні.

Зокрема, оператори компанії дзвонили українцям із пропозицією інвестувати гроші в акції відомих компаній. Водночас обіцяли громадянам швидкі надприбутки.

Клієнти, які погоджувалися взяти участь в інвестуванні, перераховували гроші на рахунки, які було оформлено на підставних осіб.

Потім організатори виводили гроші через російські платіжні системи, які є забороненими в Україні, і легалізовували, коли використовували приховані криптовалютні операції.

Середньомісячний обіг тіньових грошей становив десятки мільйонів доларів, підкреслили в СБУ.

За місцем проживання організаторів схеми та в офісі пройшли обшуки, під час яких було виявлено комп’ютерну техніку, зразки програмного забезпечення, засоби зв’язку, а також інші предмети й матеріали з доказами протиправної діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 (участь у терористичній групі або терористичній організації) КК України. Слідство триває.


Теги: КропивницькийКриптовалютаЛДНРСБУфінансування терористів

Дата и время 08 августа 2021 г., 13:38     Просмотров Просмотров: 1114
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.122266