АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 20°C
Харьков: 21°C
Днепр: 23°C
Одесса: 23°C
Чернигов: 20°C
Сумы: 20°C
Львов: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцк: 13°C
Ровно: 15°C

В Мінекономіки остаточно вирішать долю вітчизняних виробників кабелю

Читати українською
В Мінекономіки остаточно вирішать долю вітчизняних виробників кабелю
В Мінекономіки остаточно вирішать долю вітчизняних виробників кабелю

24 вересня Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі переглядатиме рішення щодо введення мита на імпорт кабелів в Україну. 

Відтак, уже з 15 жовтня імпорт кабелю в Україну обкладатиметься спеціальним митом у 23,5%. Через 12 місяців воно знизиться до 22,3%, через 24 місяці – до 21,2%, пише інформаційний портал «СтопКор».

Дане рішення було прийняте після проведення спеціального розслідування, в ході якого виявилося, що за рік з липня 2019 до червня 2020 року обсяги виробництва вітчизняних заводів зменшилися на 7,28% – відповідно, скоротились і рівень зайнятості населення, і сума сплачених податків.

 qhiqquiqqqiqkuant

Ініціювали спеціальне розслідування найбільші українські виробники кабельно-провідникової продукції з метою захисту національного товаровиробника від масованого імпорту, переважно з Китаю (41%), ЄС (25%) та Білорусі (18%).

Це мало би наповнювати бюджет та зацікавити вітчизняний бізнес у власному, українському продукті, який не поступається якістю та ціною. Дивіться у сюжеті «СтопКору».

«Ми скільки років тільки розмовляємо про те, щоб підтримувати вітчизняного виробника, а на ділі – це перший раз якесь правильне рішення. Саме головне рішення, яке не суперечить нашим міжнародним угодам, а тільки підтримує виробників і дає можливість повертати наших заробітчан, надавати нові робочі місця і так далі. Це дуже правильне рішення», – наголосив президент асоціації «Укрелектрокабель» Анатолій Пушкар.


Теги: Федиенко АлександрУкрелектрокабельПушкар АнатолийІмпортМінекономікиінтернетУкраїнаБізнес

Дата и время 24 сентября 2021 г., 14:06     Просмотров Просмотров: 535
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.119237