АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 20°C
Харьков: 20°C
Днепр: 22°C
Одесса: 21°C
Чернигов: 19°C
Сумы: 19°C
Львов: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцк: 12°C
Ровно: 13°C

Російських військовополонених обмінюватимуть, або вони нестимуть покарання в Україні, - Верещук

Читати українською
Російських військовополонених обмінюватимуть, або вони нестимуть покарання в Україні, - Верещук
Російських військовополонених обмінюватимуть, або вони нестимуть покарання в Україні, - Верещук

Віцепрем’єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, голова штабу з питань поводження із військовополоненими Ірина Верещук заявила про подальшу долю російських військовополонених.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

"Звісно, ми не варвари й не орда, якою є російська армія. Ми працюватимемо, як визначено міжнародним гуманітарним правом. І обмінний фонд ми обов’язково сформуємо. Російських військовополонених обмінюватимуть, або вони нестимуть покарання в Україні", - зазначила вона. 

На думку Верещук, система міжнародного гуманітарного права та інституцій наразі потребує осучаснення і вдосконалення. Адже, приміром, відомі Женевські конвенції фактично із 1949 року не працюють.

За її словами, вже зараз у сфері поводження із військовополоненими в Україні впорядковано необхідну нормативно-правову базу, розроблено порядок дій, створено Координаційний штаб та визначено відповідальних секретарів.

Верещук зазначила, що російська влада не надто опікується долею своїх загиблих військових, як і поранених – їх почасти не виносять з поля бою. Отже, у такій ситуації важко прогнозувати, наскільки російська сторона цікавитиметься тими своїми солдатами і офіцерами, які опиняться за ґратами в Україні.

"Зараз діє система обміну військовополоненими, в яку залучений МКЧХ. На кожного з полонених заповнюють спеціальні картки, їх надсилають у Червоний Хрест. Я вже бачила списки, і мене вражають роки народження дітей, яких РФ відправила на війну: 2002, 2003-й... Я шокована. Адже раніше казали, що це професійна армія Росії, а воюють фактично діти", - сказала Верещук.


Теги: полоненіЧервоний ХрестВійнаокупантивійськовополоненіУкраїнаВерещук Ирина

Дата и время 14 марта 2022 г., 00:45     Просмотров Просмотров: 960
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.105686