АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 19°C
Харьков: 18°C
Днепр: 21°C
Одесса: 20°C
Чернигов: 17°C
Сумы: 18°C
Львов: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцк: 12°C
Ровно: 12°C

Піонтковський не виключає, що Путін «здасть» Стрєлкова під трибунал

Читати українською
Піонтковський не виключає, що Путін «здасть» Стрєлкова під трибунал
Піонтковський не виключає, що Путін «здасть» Стрєлкова під трибунал

Російський політолог Андрій Піонтковський переконаний, що Кремль понесе відповідальність за збитий установкою «Бук» Боїнг-777 малайзійських авіаліній у небі над Донеччиною рік тому. Росія сама винна у тому, що міжнародна спільнота хоче створити трибунал для винуватців трагедії. Водночас він не виключає, що керівник «ДНР» того часу Ігор Гіркін (Стрєлков) буде цапом-відбувайлом у цій історії.

Про це Піонтковський сказав у ефірі укрїанськгго телеканалу, передає новину «Преса України». 

«Путін сам собі відрізав можливість м’якого виходу із ситуації. Ще рік тому, через кілька днів після трагедії, ніхто інший, як відомий нам пан Чуркін, кинув таку фразу в Радбезі ООН, що, напевно, сталася трагічна помилка з боку сепаратистів, не було злого наміру і так далі. Якби було намічено відступ в такому формулюванні, то Захід особливо і не здійснював би подальшого тиску. Але вони ж самі відмовилися від цього варіанту», - пояснює політолог.

На його думку, можливість видачі під трибунал офіцера ФСБ Ігоря Гіркіна «упущена самою російською пропагандою».

«Через кілька днів, коли це все прозвучить на Генасамблеї, всім стане все ясно. Адже відомий номер «Бука», відомий по годинах весь його маршрут, коли він в’їхав, коли зробив постріл, коли той же комплекс, але вже без однієї ракети, залишив територію України. Занадто багато фактів говорить проти Кремля і особисто проти верховного головнокомандувача російських збройних сил», - зазначив Піонтковський.

Нагадаємо, Австралія, Нідерланди, Бельгія, Малайзія, Україна та Швеція виступили з вимогою створити міжнародний трибунал для винуватців збиття авіалайнера.

Малайзія уже внесла на Радбез ООН проект резолюції про створення трибуналу за здійснення катастрофи.

Як відомо, Росія має право вето в Раді безпеки ООН і має право блокувати будь-яку пропозицію, яка виноситься на голосування.

Москва звинувачує у трагедії Київ, однак створення міжнародного трибуналу не хоче. Кремль також протестує проти проекту остаточного звіту Нідерландів щодо розслідування катастрофи.

За даними західних ЗМІ, які вже ознайомилися з попередніми висновками нідерландських слідчих, 17 липня минулого року проросійські сепаратисти за допомогою російських військових збили малайзійський літак, використавши ракетну установку «Бук». 

У результаті аварії загинули 298 осіб, з них 196 – голландці.

Очікується, що остаточна доповідь експертів буде оприлюднена у першій половині жовтня 2015 року.

http://uapress.info/


Теги: КремльМН17Пионтковский Андрей

Дата и время 19 июля 2015 г., 20:14     Просмотров Просмотров: 5508
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
1.221725