АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 22°C
Харьков: 23°C
Днепр: 24°C
Одесса: 23°C
Чернигов: 21°C
Сумы: 22°C
Львов: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцк: 12°C
Ровно: 14°C

НАБУ и САП завершили следствие по делу об украденном "воровском общаке"

Читати українською
НАБУ и САП завершили следствие по делу об украденном "воровском общаке"
НАБУ и САП завершили следствие по делу об украденном "воровском общаке"

Детективи Національного антикорупційного бюро за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили досудове розслідування у справі про заволодіння 398 тис. дол., які перебували під арештом і були передані в управління до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Про це у вівторок, 19 липня 2022 року, синхронно звітували в САП та НАБУ.

Йдеться про скандальну історію поцуплення грошових коштів, вилучених в процесі розслідування кримінальної справи про вбивство авторитета Олександра Семенова на прізвисько "Кацап" (скоєному в жовтні 2009 року в центрі української столиці). Як раніше повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, навесні 2020 року про підозру у скоєнні відповідного злочину було повідомлено 49-річному уродженцю Самбірського району Андрія Недзельського, що відомий в статусі так званого "злодія в законі" на прізвисько "Нєдєля"/"Львовський".

 qhiqqhiqxeidtzant

(Андрій Недзельський)

Паралельно із цим, у "Нєдєлі" та його оточення було здійснено низку обшуків, за результатами яких правоохоронці звітували про вилучення понад 400 тис. дол., які з легкої руки Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції охрестили "злодійським общаком".

При цьому, справжнім власником відповідних коштів, як вже повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, виявився брат нардепа 9 скликання Сергій Кісільов на прізвисько "Сергій Вінницький". Тим не менш, виявлені в його банківській скриньці фінанси було визнано речовим доказом, після чого - передано в АРМА.

(Сергій Кісільов)

Ціла низка спроб адвокатів Кісільова домогтися їх повернення не мали успіху, а в грудні 2020 року кошти неподівано перевели на рахунок підставної особи - Ігоря Короля. В рамках проведеного журналістського розслідування Dетектив-Info встановив ймовірне коло осіб, причетних до привласнення "общаку". Йшлося про самого "фунта" Ігоря Короля, Артема Цибульського та Вадима Мігая, двох адвокатів (Оксану Сєрокурову та Дмитра Коноваленка), Ніну Щербинок і Світлану Сердюк (мати і доньку), а також відповідальних керівників АРМА.

У липні 2021 року силовики офіційно повідомили про підозри (ч.5 ст.191 КК України) в справі про "поцуплений общак" шістьом особам. За відповідні звитяги до відповідальності притягуються двоє адвокатів (Денис Сердюк та Оксана Сєрокурова), "фунт" Ігор Король, а також колишні високопосадовці АРМА - т.в.о. керівника Нацагентства Віталій Сигидин, його заступник Володимир Павленко та начальник управління менеджменту активів Нацагентства Вахтанг Бочорішвілі.

(Підозрювані в справі привласнення "злодійського общаку": Вахтанг Бочорішвілі, Володимир Павленко, Ігор Король, Денис Сердюк, Віталій Сигидин, Оксана Сєрокурова)

Наразі досудове розслідування звитяг достойників завершено, а матеріали справи - відкрито стороні захисту для ознайомлення.

detective-info


Теги: Павленко ВладимирБочоришвили ВахтангСигидин ВіталійСердюк ДенисСерокурова ОксанаКоноваленко ДмитрийЦибульский АртемМигай ВадимКороль ИгорьСердюк СветланаКисилев Сергейзлодії в законіСеменов АлександрАндрей Недзельский (Неделя)ДеньгиАРМАрасследованиеСАПНАБУ

Дата и время 22 июля 2022 г., 01:50     Просмотров Просмотров: 3645
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.084775