АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 20°C
Харьков: 20°C
Днепр: 22°C
Одесса: 21°C
Чернигов: 19°C
Сумы: 19°C
Львов: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцк: 12°C
Ровно: 13°C

Злочини проти Євромайдану будуть розслідувати майже 100 слідчих, – ГПУ

Читати українською
Злочини проти Євромайдану будуть розслідувати майже 100 слідчих, – ГПУ
Злочини проти Євромайдану будуть розслідувати майже 100 слідчих, – ГПУ

Кількість слідчих Генеральної прокуратури України найближчим часом буде збільшено.

Про це розповів керівник управління спеціальних розслідувань головного слідчого управління Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк, передає УНН.

"Ми поставили питання, щоб збільшити кількість слідчих. До нас прислухалися. Найближчим часом мають збільшити кількість слідчих ще на 50 осіб. Це рішення було попередньо погоджене (з керівництвом ГПУ – ред.), але наказу ще немає", - повідомив С.Горбатюк.

За його словами, кількість слідчих збільшиться саме в управлінні спеціальних розслідувань ГСУ ГПУ, яке займається розслідуванням злочинів проти учасників Майдану, а також злочинів, пов’язаних з розкраданням державного майна колишніми високопосадовцями.

"Зараз в управлінні 48 слідчих, а буде 98. Частина займається справами Майдану, інший відділ займається розслідуваннями економічних справ, корупційних злочинів. Також є відділ, який розбитий (на кілька напрямків – ред.), частина слідчих розслідує провадження щодо суддів", - повідомив С.Горбатюк.

Він зазначив, що збільшувати штат слідчих ГСУ ГПУ необхідно через те, що постійне зростає кількість кримінальних проваджень, які потребують розслідування.

"Кількість проваджень збільшується. На початковому етапі слідчі розслідували тільки вбивства протестувальників на Майдані. Кількість епізодів збільшилася. Ми ставимо питання, що склад слідчих потрібно збільшувати", - додав він.

Раніше керівник управління спеціальних розслідувань ГСУ ГПУ С.Горбатюк повідомляв, що для швидкого розслідування злочинів проти учасників Майдану потрібно залучити близько 300 слідчих.

За його словами, на розслідування злочинів проти учасників Революції Гідності слідчим ГПУ та СБУ знадобляться роки. Раніше повідомлялось, що Генеральна прокуратура України розслідує більше двох тисяч злочинів часів Майдану.

Джерело: УНН

Теги: ЕвромайданГенпрокуратура

Дата и время 12 декабря 2015 г., 16:07     Просмотров Просмотров: 1660
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
1.096801