АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 18°C
Харьков: 19°C
Днепр: 20°C
Одесса: 22°C
Чернигов: 18°C
Сумы: 17°C
Львов: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцк: 14°C
Ровно: 15°C

До серпня Путін поглине грузинську Південну Осетію за "кримським" сценарієм

Читати українською
До серпня Путін поглине грузинську Південну Осетію за "кримським" сценарієм
До серпня Путін поглине грузинську Південну Осетію за "кримським" сценарієм

"Референдум" про приєднання окупованої Південної Осетії до Російської Федерації відбудеться до серпня 2016 року. Таку заяву 11 квітня зробив так званий "голова Південної Осетії", колишній очільник місцевого "КДБ"Леонід Тібілов, повідомляє "Кавказcкий узел".

"Ми вже обговорюємо терміни. Яку конкретну дату - наразі назвати не можна - але це станеться вже в недалекому майбутньому, плануємо до серпня", - заявив Тібілов.

Як зауважив "голова Південної Осетії", він на сто відсотків упевнений, що "народ" скаже "так", після чого влада невизнаної республіки може звернутися до вищого керівництва Росії.

Водночас, Тібілов зазначив, що референдум може викликати невдоволення Грузії, але офіційних коментарів від Тбілісі й Москви ще не надходило.

Рішення про фейковий "референдум" було прийнято 19 жовтня 2015 року під час зустрічі Тібілова з відповідальним за "зв’язки із співвітчизниками" помічником президента Росії Владиславом Сурковим.

Як пояснював тоді Тібілов, проведення референдуму нібито є "необхідним з юридичної точки зору", зважаючи на протирічч в результатах "республіканських референдумів", що відбулися у 1992-му ("возз’єднання з Росією") та 2006 роках ("незалежна держава"). Таким чином Тібілов пропонував провести фактично третій за рахунком "референдум" про "статус" Південної Осетії, нічого не згадуючи про те, що це суверенна територія незалежної грузинської держави.

Після російсько-грузинської війни серпня 2008 року ("08.08.08") путінська Росія посилила свою присутність у Південній Осетії.

Окрім РФ "державну незалежність" Південної Осетії "визнали"комуністичні держави-вигнанці Венесуела, Нікарагуа й невеличка острівна країна Науру. Навіть незмінний президент Бєларусі Олександр Лукашенко, не дивлячись на неодноразові обіцянки, врешті-решт відмовився від подібного кроку.

Варто нагадати, що саме під приводом незаконного "референдуму" в березні 2014 року Росія анексувала український Крим.

Тібілова називають "осетинським Кадировим".

Протягом 2014 року бойовики Тібілова приймали активну участь у бойових діях проти української армії на Донбасі. Тепер там зaлишаютьсялише ті з них, хто перейшов служити "за контрактом" або ж вирішив не повертатися з особистих міркувань.

//www.newsru.ua


Теги: ОсетияЮжная Осетия

Дата и время 11 апреля 2016 г., 23:34     Просмотров Просмотров: 2238
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.066788