АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

За допомогою судді поплічник росіян може уникнути покарання за руйнування українських доріг

Читать на русском
За допомогою судді поплічник росіян може уникнути покарання за руйнування українських доріг
За допомогою судді поплічник росіян може уникнути покарання за руйнування українських доріг

Кілька тижнів тому багато українських ЗМІ опублікували матеріали про певного Ігоря Наумця, якого звинувачували у серйозних злочинах. Зокрема, у співпраці з так званою «ДНР» та росіянами. 

25 травня до власника компанії з виробництва будматеріалів "Юнігран" Ігоря Наумця прийшли правоохоронці з обшуками. 

Зокрема, обшуки відбулися за місцем проживання Наумця у Києві, а також у Малинському районі Житомирської області – за місцем реєстрації фірми "Юнігран". 

За даними СБУ, оприлюдненими у ЗМІ, вже після анексії Криму та на початку війни на Донбасі, ТОВ "Юнігран", яким через кіпрську фірму Westgrinite Holdings Limited володіє Ігор Наумець, здійснювало постачання щебеню до Росії. Причому, якщо у довідці СБУ йшлося про партію в 28 тисяч тонн, то на сайті самого "Юніграна" хизувалися відвантаженням до країни-агресора 650 тисяч тонн копалин. 

Крім того, як з’ясували у ГО «Стоп корупції», бізнес-партнером Ігоря Наумця у вищезгаданій компанії з Кіпру є його однофамілець (або, можливо, навіть родич) Сергій Наумець – так званий "міністр будівництва та ЖКГ ДНР". Саме через нього "Юнігран" імовірно здійснював постачання піску та щебеню до псевдореспубліки. 

Це серйозні звинувачення, але це ще не все, що ми знаємо про Ігоря Наумця. 

Перевантаження 

Компанія «Юнігран», яку ми згадували, видобуває та продає граніт. Граніт – річ важка. Як і інші будматеріали, а це означає, що автомобілі, що їх перевозять, часто бувають з перевантаженням. 

Частіше, ніж це взагалі реально. 

До нас потрапив документ, який підтверджує, що компанія Ігоря Наумця «напрацювала» за короткий термін на 70 млн. гривень штрафів за перевищення габаритних параметрів. 

Справа в тому, що з 1 жовтня 2021 року в Україні запрацювала автоматична фіксація порушень габаритно-вагового контролю (ДІК) за допомогою майданчиків зважування у русі (WiM). 

Це призвело до того, що з’явилася паритетна відповідальність учасників ринку вантажоперевезень та посилилася адміністративна відповідальність за перевезення пасажирів та вантажів без необхідних документів. 

І ось за 8 місяців роботи системи ми побачили результат. Лише одна фірма наїздила на 70 млн. штрафів, за що отримала від Укртрансбезпеки понад 1000 постанов. 

Хто прийматиме рішення? 

І якщо раніше вирішити завжди можна було на місці, то тепер Ігор Наумець має вирішувати справу у суді. Малинський районний суд Житомирської області. Саме у цьому місті зареєстровано його фірму. 

Усі протоколи надходять до суду та розподіляються різним суддям. Постанови, якщо уважно вивчити сайт Судова влада, потрапляють до трьох суддів: Ярмоленка, Хомича та Тимошенко. 

Але ми помітили цікаву деталь. У кожного з цих суддів було від 300 до 1000 постанов за фактами перевантаження Юніграном, і вони неквапливо розглядали їх. 

Усього було три провадження: 283/424/22, 283/509/22 та 283/554/22. 

На даний момент Реєстр судових рішень закритий, тому перевірити та показати, кому із суддів належить яке провадження, неможливо. Та це й не має сенсу, адже рано чи пізно всі ці справи об’єднали в одну, під номером 283/424/22. І потрапила ця велика, багатомільйонна справа до судді Володимира Ярмоленка. 

Цей молодий суддя з 2020 року очолює Малинський районний суд. І тепер саме він каратиме або милуватиме фірму, яка знищує дороги України. 

І найцікавіше 

Співрозмовники нашої редакції у суді підтвердили, що Ігор Наумець «вирішуватиме», щоб скасувати всі штрафи. І на це він готовий витратити 100 тисяч доларів. 

Ми, звичайно, сподіваємося, що суддя Ярмоленко, хоча б під час війни з Росією, поставить питання суспільної важливості вище за свої особисті заробітки і продемонструє незалежність. 

Але надія наша була б значно сильнішою, якби цю ситуацію перевірили правоохоронці. 

Автор: Галина Харитонова


Теги: бізнес в РосіїКорупціяЯрмоленко Владимирфінансування терористівНаумец СергейWestgrinite Holdings LimitedСБУООО ЮнигранобшукизлочиниДорогиДНРНаумец Игорь

Дата і час 13 червня 2022 г., 17:34     Переглядів Переглядів: 2984
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
2.196765