АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

У США оголосили надзвичайну ситуацію через поширення мавпячої віспи

Читать на русском
У США оголосили надзвичайну ситуацію через поширення мавпячої віспи
У США оголосили надзвичайну ситуацію через поширення мавпячої віспи

Сполучені Штати оголосили надзвичайну ситуацію у сфері охорони здоров’я через поширення вірусу віспи мавп. Очікується, що цей крок звільнить додаткове фінансування та інструменти боротьби з цією хворобою.

Про це повідомило британське агентство новин Reuters . Як заявив міністр охорони здоров’я та соціальних служб США Ксав’єр Бесерра, оголошення надзвичайної ситуації прискорить поширення вакцини проти цього захворювання.

Зазначається, що у середу, 3 липня, у Сполучених Штатах кількість випадків захворювання на мавпу віспу перевищила 6600. Майже всі випадки зараження серед чоловіків нетрадиційної орієнтації.

Міністр охорони здоров’я закликав американців відповідально поставитися до небезпеки зараження.

"Ми готові вивести нашу відповідь на наступний рівень у боротьбі з цим вірусом, і ми закликаємо кожного американця серйозно ставитися до мавпової віспи", - сказав Бесерра під час брифінгу.

Видання зазначає, що уряд США зазнав тиску через те, що не впорався зі спалахом. Хвороба почала поширюватися в Європі, а потім перейшла до Сполучених Штатів, де зараз найбільше випадків у світі. Вакцини та методи лікування були дефіцитними і захворювання часто залишалося для лікування недофінансованими клініками сексуального здоров’я.

Директор Центру з контролю та профілактики захворювань США Рошель Валенські на спільному з Безсерою брифінгу сказав, що уряд має намір вакцинувати понад 1,6 мільйона людей із групи високого ризику.

Провідний інфекціоніст США Ентоні Фаучі зазначив у коментарі Reuters, що надзвичайно важливо залучити лідерів гей-спільноти до зусиль з приборкання спалаху, але застеріг від стигматизації способу життя.

"Залучення громади завжди виявлялося успішним", - сказав Фаучі.

Ця хвороба вперше була виявлена у мавп у 1958 році. Вона має легкі симптоми, включаючи лихоманку, біль та гнійні ураження шкіри. Люди, як правило, одужують від мавпової віспи протягом двох-чотирьох тижнів, кажуть у ВООЗ. Хвороба поширюється через тісний фізичний контакт і рідко закінчується летально.

Проти цього захворювання впроваджують такі ж вакцини та засоби лікування, які були вперше схвалені проти натуральної віспи.


Теги: мавпяча віспаОспа обезьянчрезвычайная ситуацияСША

Дата і час 05 серпня 2022 г., 01:55     Переглядів Переглядів: 1779
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.070085