АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 14°C
Харків: 15°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 16°C
Чернігів: 13°C
Суми: 14°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 13°C

СБУ повідомила про підозру бойовику, якого окупанти призначили «мером» Сєвєродонецька

Читать на русском
СБУ повідомила про підозру бойовику, якого окупанти призначили «мером» Сєвєродонецька
СБУ повідомила про підозру бойовику, якого окупанти призначили «мером» Сєвєродонецька

У рамках документування діяльності окупаційних адміністрацій СБУ повідомила про підозру колаборанту – «главу адміністрації Сєвєродонецька».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила прес-служба 3 управління Головного управління СБУ у Донецькій та Луганській областях.

«За даними слідства, 24-річного уродженця цього міста було призначено т.зв. «в.о. голови м. Сєвєродонецька» в «адміністрації м. Сєвєродонецька лнр» у червні цього року. На посаді «керівника» майже зруйнованого міста екс-бойовик нічим не відзначився і був звільнений з посади вже на початку липня. СБУ повідомила його про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до цього призначення молода людина без середньої освіти та досвіду професійної діяльності у будь-якій сфері воювала у лавах бойовиків т.з. "2 АК" російської окупаційної армії.

Продовжується досудове розслідування під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

За добровільне зайняття громадянином України «посади» в незаконних «органах влади», створених загарбником, закон передбачає покарання – до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як відомо, одним із напрямків діяльності ворога на тимчасово захоплених територіях є вербування українських громадян для роботи на адміністративних "посадах", що є порушенням Закону. На Луганщині слідчі СБУ викрили вже понад 110 осіб.


Теги: ВойнаВійнаНапад Росії на УкраїнуоккупантыокупантиСеверодонецкСєвєродонецькКоллаборационизмколаборантиПідозраподозрениеСБУ

Дата і час 29 серпня 2022 г., 08:55     Переглядів Переглядів: 2281
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

21 вересня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
2.698178