АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Ушкодження ворожого підводного човна «Ростов-на-Дону» катастрофічні

Читать на русском
Ушкодження ворожого підводного човна «Ростов-на-Дону» катастрофічні
Ушкодження ворожого підводного човна «Ростов-на-Дону» катастрофічні

Такого висновку дійшов OSINT-аналітик.

Підводний човен Чорноморського флоту «Ростов-на-Дону» майже напевно отримав серйозні пошкодження торпедного апарату внаслідок удару крилатими ракетами судноремонтним заводом у Севастополі. Як передають "Важливі історії", про це пише OSINT-аналітик HI Sutton, який спеціалізується на військових кораблях. Торпедний апарат - це пристрій для стрільби торпедами та їх зберігання.

Експерт дійшов такого висновку на основі аналізу супутникового знімку, опублікованого напередодні у зведенні британської розвідки. На ньому видно, що ракета вдарила в носову частину підводного човна. Аналітик вважає, що вона пробила міцний корпус, який повинен витримувати тиск, коли човен перебуває під водою.

підводний човен Ростов-на-Дону eiqdikxiqxrant
Місце поразки підводного човна «Ростов-на-Дону» за версією OSINT-аналітика HI Sutton

Британська розвідка називає отримані підводним човном ушкодження катастрофічними. Щоб повернути її в дію, знадобиться багато років і сотні мільйонів доларів. Лише прибирання уламків із сухого доку судноремонтного заводу може тривати кілька місяців. Втрату «Ростова-на-Дону» аналітики називають серйозною: це один чотири підводні човни Чорноморського флоту, що є носієм крилатих ракет «Калібр».

ЗСУ завдали удару по судноремонтному заводу в Севастополі в ніч проти 13 вересня. Окрім підводного човна серйозні пошкодження отримав великий десантний корабель «Мінськ», який також перебував у сухому доці. OSINT-проект Oryx, що фіксує втрати Росії та України у військовій техніці, вважає «Ростов-на-Дону» та «Мінськ» такими, що не підлягають відновленню. Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов також говорив , що відновити їх, швидше за все, не вдасться.

Удару заводу було завдано британськими крилатими ракетами Storm Shadow. Російське Міноборони 13 вересня повідомило, що знищило сім із десяти ракет. Видання Defense Express писало, що разом із Storm Shadow ЗСУ, ймовірно, застосували протирадіолокаційні ракети AGM-88 HARM, а також безпілотники, які представляли неправдиві цілі для російської ППО. Це означає, що навіть якщо росіяни дійсно збили сім цілей, не всі вони були ракетами Storm Shadow.

Сьогодні вранці Сили спеціальних операцій (СЗГ) ЗСУ розкрили подробиці операції. Вони стверджують, що на російській території діяла група СЗГ, яка займалася наведенням та коригуванням вогню, а також підтвердила знищення цілей. На човнах група підійшла до безпечного місця, а потім дісталася берега «завдяки підводним засобам доставки». Після закінчення операції бійці СЗГ «зробили успішну ексфільтрацію».


Теги: ПВОППОStorm ShadowЧорноморський флотЧерноморский флотПодводная лодкаНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗСУВСУССО

Дата і час 16 вересня 2023 г., 22:00     Переглядів Переглядів: 2245
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.595225