АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Печерський суд позбувся справи про замах на чорногорського наркобарона Звіцера

Читать на русском
Печерський суд позбувся справи про замах на чорногорського наркобарона Звіцера
Печерський суд позбувся справи про замах на чорногорського наркобарона Звіцера

Київський апеляційний суд направив до Подільського палацу Феміди матеріали кримінального провадження за обвинуваченнями четвірки балканських кілерів, яким на території нашої держави інкримінується незаконний обіг зброї (ч.1 ст.263 КК України) та замах на замовне вбивство (п.п.6, 11, 12 ч.2 ст.115 КК України) в центрі столиці одного з лідерів потужного європейського наркокартелю "Кавач" Радоє Звіцера. Відповідне рішення 12 жовтня 2023 року постановила колегія у складі головуючого судді Василя Полозенко та суддів-учасників - Андрія Дриги і Олени Сітайло.

Таким чином "апеляшка" задовольнила подання голови "Печери" в резонансній історії, зумовлене тим, що всі судді кримінальної колегії найвідомішого суду України вже брали участь у розгляді даного провадження, "у зв’язку з чим в Печерському районному суді міста Києва відсутня можливість сформувати склад суду для здійснення розгляду даної справи".

 qhiqquiqreiqxkant

Із матеріалів порталу "Судова влада" відомо: 12 жовтня було здійснено авторозподіл провадження, слухати яке випало служителям Феміди Людмилі Казмиренко, Єлізаветі Ікорській та Наталії Ларіоновій.

Потерпілими у відповідній справі визнано очільника наркокартелю "Кавач" та його дружину Тамару Звіцер, що врятувала життя чоловіку під час скоєння замаху.

(Тамара та Радоє Звіцер)

Раніше на сторінках Dетектив-Info повідомлялося: обвинувальний акт відносно кривдників Радоє Звіцера (якого наприкінці травня 2020 року намагалися ліквідувати на території столичного ЖК "Новопечерські Липки") - балканців Мілана Бранковича, Петара Йовановича, Стефана Джукіча та Еміля Тузовіца, був скерований до Печерського райсуду ще навесні 2021 року й понині перебуває на стадії підготовчого розгляду.

Визнані осудними обвинувачені балканці, що буцімто в період перебування в українській в’язниці очолили злочинну організацію, що мала на меті скоєння низки резонансних злочинів у Чорногорії, й понині утримуються під вартою.

(Зліва направо: Петар Йованович, Стефан Джукич, Еміль Тузовіц та Мілан Бранкович)

Що ж стосується їхньої жертви, то восени поточного року окремі балканські ЗМІ з посиланням на публікацію в TikTok розповсюдили відомості про буцімто його вбивство на території Панами. У подальшому адвокат Звіцера спростував ці чутки.

Що ж стосується замовників і співучасників київського замаху на лідера балканського наркокартелю "Кавач", то цей епізод було виділено в окреме провадження. Розслідування цієї справи, серед іншого, пов’язано із тим, що як вже зазначалося на сторінках Dетектив-Info, допомогу під часу пересування балканським кілерам на українських теренах надавав нардеп 8 скликання Євген Дейдей та представники його оточення, зокрема - діючі співробітники Нацполіції.

detective-info.com.ua


Теги: ПокушениеСитайло Еленазамовне вбивствозаказное убийствонаркокартельКиївКиевПечерский судЗвицер ТамараЗвицер Радое

Дата і час 18 жовтня 2023 г., 23:51     Переглядів Переглядів: 2572
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.317804